Cum să îți desfunzi nasul în doar câteva minute. Metodele simple care funcționează

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 00:29
18994 citiri
Cum să îți desfunzi nasul în doar câteva minute. Metodele simple care funcționează
Nasul înfundat, o senzație neplăcută ce afectează calitatea vieții FOTO Unsplash

Nasul înfundat nu reprezintă o problemă majoră, dar este cu siguranță o situație foarte neplăcută. Oamenii nu pot să respire corespunzător, nu reușesc să doarmă bine, drept urmare calitatea vieții este afectată.

Cele mai comune cauze sunt răceala, gripa și alergiile. În termeni medicali, se numește congestie nazală și este marcată de nas înfundat sau care curge, durere sinusală, acumularea de mucus, țesut nazal umflat.

Deși pe piață sunt numeroase picături nazale concepute în acest sens, există și o serie de remedii naturiste care funcționează.

1. Baie caldă

Un duș sau o baie fierbinte nu vor da greș. Aburul subțiază mucusul depus pe căile nazale și ajută la reducerea inflamației. Inhalațiile cu aburi vor avea același efect.

2. Umidificatorul

Aerul pe care îl respirăm trebuie filtrat de particulele de praf, polen, diverse substanțe și microorganisme, apoi încălzit la temperaturi între 31 - 37 °C și umidificat. Mucoasa nazală poate crește umiditatea aerului până la 95%, chiar înainte ca acesta să ajungă în nazofaringe.

Când nasul nu-și mai poate îndeplini funcțiile fiziologice, pacientul poate apela la purificatoare și umidificatoare de aer, aparate electrice care purifică și controlează nivelul de umiditate, astfel încât să asigure o bună calitate a aerului din locuință.

3. Soluție salină

Soluția salină hidratează interiorul nărilor, și subțiază mucusul care blochează căile nazale. Soluția salină are proprietăți decongestionante și desfundă nasul imediat. Poate fi preparată și acasă, fiind vorba de un amestec pe bază de apă și sare de mare.

4. Compresă caldă

Un prosop îmbibat în apă caldă poate face minuni. Nu trebuie decât să îl aplicați pe frunte, acoperind și partea superioară a nasului. Temperatura crescută va favoriza deschiderea căilor nazale.

5. Usturoi

Proprietățile sale antivirale, antibacteriene și antifungice luptă cu infecțiile respiratorii care cauzează înfundarea nasului. Consumă usturoiul proaspăt sau fierbe 2-3 căței de usturoi într-o cană de apă și apoi bea lichidul.

6. Alimente picante

Alimente precum ardeii, ghimbirul și usturoiul pot declanșa o afecțiune numită rinită gustativă. Alimentele picante determină organismul să producă mai mult mucus și duc la scurgerea acestuia din căile nazale.

7. Presopunctura

Pentru a desfunda instantaneu nasul poți folosi și presopunctura. Pentru aceasta, folosește degetul mare și arătătorul pentru a-ți strânge puternic lateralele nasului din zona ochilor. După 1 minut, eliberează nasul și vei observa că treptat nasul se va desfundă și vei respira mai bine.

De asemenea, poți folosi și următoarea tehnică de presopunctură: atinge-ți, cu vârful limbii, cerul gurii, iar în același timp apasă cu putere între sprâncene cu degetul arătător de la o mână. După 20 de secunde, eliberează presiunea pusă cu degetul între sprâncene.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#nas infundat remedii, #nas infundat naturist, #raceala , #stiri sanatate