Anunț neașteptat la Washington: Putin poate opri războiul la intervenția liderului unei puteri nucleare

Marti, 14 Februarie 2023, ora 02:22
14404 citiri
Anunț neașteptat la Washington: Putin poate opri războiul la intervenția liderului unei puteri nucleare
John Kirby a declarat că prim ministrul Indiei îl poate convinge pe Putin să oprească războiul FOTO: One India

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina se apropie cu pași repezi de borna unui an de zile, însă deznodământul său rămâne imprevizibil. Acum, o declarație de la Casa Albă vorbește despre faptul că prim-ministrul Indiei, Narendra Modi îl poate convinge pe Putin să oprească agresiunea Rusiei asupra țării vecine.

Statele Unite au anunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt, John Kirby, al administrației Joe Biden, că premierul indian ar putea juca un rol important în încheierea războiului dintre Rusia și Ucraina, care a început în februarie 2022, potrivit India Today.

SUA ar saluta orice efort care ar putea duce la încetarea ostilităților din Ucraina”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, întrebat dacă este prea târziu pentru premierul indian Narendra Modi să oprească războiul din Ucraina.

Putin ar putea apela la Satan: Ce face arma apocalipsei care nu poate fi oprită de nimeni VIDEO

"Cred că mai este timp ca Putin să oprească războiul. Cred că mai este timp pentru el. Îl voi lăsa pe premierul (Modi) să vorbească despre orice eforturi pe care este dispus să le întreprindă”, a spus Kirby.

Premierul Narendra Modi a insistat pentru dialog și diplomație între națiunile în conflict. India a declarat în repetate rânduri că dialogul și diplomația sunt „singura cale de urmat” în contextul războiului aflat în desfășurare între Rusia și Ucraina.

„Credem că războiul s-ar putea încheia astăzi... ar trebui să se încheie astăzi”, a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Declarația capătă semnificație deoarece vine la o zi după ce consilierul pentru securitate națională al Indiei Ajit Doval s-a întâlnit la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin.

O superputere mondială izbește mașina de război a lui Putin: Rețeaua ilegală a Kremlinului lovită din plin

„Singura persoană responsabilă pentru ceea ce trece poporul ucrainean este Vladimir Putin și ar putea să o oprească chiar acum. În schimb, el trage rachete de croazieră în infrastructura energetică și încearcă să stingă luminile și să oprească căldura, astfel încât poporul ucrainean să sufere chiar mai mult decât au făcut-o până acum”, a spus Kirby.

Premierul Modi a vorbit de mai multe ori cu președintele rus Putin și cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina. Pe marginea summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai din Samarkand din Uzbekistan, premierul Modi i-a spus lui Putin: „Știu că epoca de astăzi nu este [o eră] a războiului. Am discutat această problemă cu dumneavoastră la telefon de mai multe ori, că democrația, diplomația și dialogul ating întreaga lume”.

Apelul premierului Modi pentru încetarea imediată a violenței dintre Rusia și Ucraina a fost salutat de SUA și a rezonat pe scară largă în Europa, într-un mod foarte pozitiv. Să menționăm faptul că India este a 6-a putere nucleară din lume, având 160 de focoase, situându-se în urma SUA, Rusiei, Chinei, Franței și Marii Britanii.

Rusia s-a opus interzicerii amplasării de arme în spațiu. SUA: Veto-ul Moscovei ridică semne de întrebare
Rusia s-a opus interzicerii amplasării de arme în spațiu. SUA: Veto-ul Moscovei ridică semne de întrebare
Rusia s-a opus miercuri prin veto unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU, redactată de SUA, care cerea ţărilor să prevină o cursă a înarmării în spaţiul cosmic, o mişcare ce...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#Narendra Modi, #john kirby, #Casa Alba, #Rusia India, #India, #India Rusia, #SUA Rusia, #Putin razboi, #Putin Ucraina , #Razboi Ucraina