Ce spune Naomi Osaka despre problemele cu depresia și ce va face la US Open

Sambata, 28 August 2021, ora 11:37
2923 citiri
Ce spune Naomi Osaka despre problemele cu depresia și ce va face la US Open
Naomi Osaka

Naomi Osaka, deţinătoarea titlului la US Open, a declarat că retragerea ei de la Roland Garros, legat de refuzul de a vorbi cu presa, reprezintă o situaţie care nu se va mai întâmpla şi că "a învăţat mai bine să gestioneze lucrurile".

"Simt că am greşit multe lucruri atunci", a spus Osaka, vineri, la o conferinţa de presă înainte de US Open.

Dar sunt şi tipul de persoană care trăieşte în momentul prezent şi care spune sau face ce simte. Nu cred neapărat că este un lucru rău. Sunt multe lucruri pe care am învăţat să le fac mai bine. Şi nu cred că acelaşi lucru se va întâmpla din nou. Nu ştiam atunci câte discuţii se vor isca", a menţionat ea, conform lefigaro.fr.

Afectată de polemica iscată atunci când a decis să boicoteze presa, Naomi Osaka s-a retras de la turneul de la Roland Garros, înaintea meciului din turul al doilea, cu Ana Bogdan. Japoneza a spus că a trecut prin mai multe stadii de depresie după US Open 2018 şi că este o persoană introvertită, care cu greu îşi poate stăpâni anxietatea în public.

Apoi, la 16 august, Naomi Osaka a trecut din nou prim momente care i-au provocat lacrimi la prima conferinţă de presă ţinută la Cincinnati, unde participă la un turneu de categorie WTA 1.000..

Conferinţa de presă de la Western&Southern Open din Mason, Ohio, a început cu Osaka răspunzând la întrebări cu privire la sănătatea mintală şi la întâlnirile cu reprezentanţii mass-media - subiecte care au declanşat o dezbatere larg răspândită la mijlocul acestui an, când s-a retras de la French Open pentru că nu dorea să participe la conferinţele de presă, motivând că are probleme de sănătatea mintală.

Osaka a fost întrebată în legătură cu pregătirea pentru partea de vară a sezonului, cea de pe hard, şi despre reacţia ei la ceea ce se întâmplă în Haiti, în urma unui cutremur devastator. Tatăl ei este originar din Haiti, iar jucătoarea a declarat, sâmbătă, că va ceda premiile în bani câştigate la Western & Southern Open celor afectaţi de cutremurul din Haiti.

În acele momente, Osaka a început să-şi şteargă faţa şi şi-a tras şapca peste ochi. Un reporter a spus "îmi pare rău”, pe măsură ce Osaka s-a emoţionat, la care jucătoarea a răspuns: "Nu, eşti super-bun".

Cu Osaka plângând, moderatorul a spus că vor face o pauză. După câteva minute, Osaka s-a întors pentru a termina sesiunea. Ea şi-a cerut scuze pentru că a ieşit.

Cine a câștigat duelul mamelor de la Miami Open
Cine a câștigat duelul mamelor de la Miami Open
Și Jelena Ostapenko (locul 10 WTA) a pierdut în turul al treilea la Miami, fiind învinsă fără drept de apel de Anna Kalinskaya, 6-3, 6-1 pentru rusoaică. O înfrângere surprinzătoare a...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Naomi Osaka, #Naomi Osaka Simona Halep, #Naomi Osaka US Open, #sanatate mentala , #US Open