Nancy Pelosi a ajuns în Japonia, ultima etapă a turneului său din Asia. A aterizat într-o suburbie a capitalei Tokyo

Joi, 04 August 2022, ora 18:03 1758 citiri
Nancy Pelosi a ajuns în Japonia FOTO Captură Video / Youtube

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA Nancy Pelosi a ajuns joi, 4 august, în Japonia, ultima etapă a turneului său asiatic care a inclus o vizită rară în Taiwan, ceea ce a provocat indignarea Chinei, relatează France Presse.

Potrivit reporterilor AFP din teren, avionul lui Nancy Pelosi a aterizat la baza aeriană din Yokota, o suburbie vestică a capitalei Tokyo, venind din Coreea de Sud.

Beijingul, care consideră insula Taiwan ca făcând parte din teritoriul său, a început exerciţii militare de o amploare fără precedent pentru a protesta faţă de vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA la Taipei, practic al treilea oficial ca importanţă în Statele Unite, după preşedinte şi vicepreşedinte.

În acelaşi timp, ministrul nipon al Apărării, Nobuo Kishi, a declarat anterior că, pentru prima oară, rachete balistice chineze au căzut în zona economică exclusivă (ZEE) a Japoniei.

La anunţul acestor manevre chineze, Tokyo - un aliat apropiat al Washingtonului - şi-a exprimat 'preocuparea'.

Nancy Pelosi, în vârstă de 82 de ani, care efectuează prima sa vizită în Japonia din 2015, urmează să se întâlnească cu premierul Fumio Kishida, potrivit postului public de televiziune nipon NHK.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com