Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Muzica > stiri muzica
A   A   A

VIDEO Beyonce a lansat albumul "Black Is King", un omagiu pentru comunitatea de culoare. Artista a primit si critici

VIDEO Beyonce a lansat albumul "Black Is King", un omagiu pentru comunitatea de culoare. Artista a primit si critici
Foto: Twitter/Senam
Albumul vizual "Black Is King" al cantaretei americane Beyonce a fost lansat online vineri pe platforma Disney+. Laudat pentru ca omagiaza cultura comunitatii de culoare, a fost si criticat pentru viziunea distanta fata de Africa, scrie AFP.

Filmul insoteste albumul "The Lion King: The Gift", lansat in iulie 2019 si inspirat de "The Lion King", live-action dupa productia clasica a studioului Disney.
Este o poveste care reia tema din "The Lion King", punand in scena un tanar angajat intr-un parcurs initiatic.

Beyonce a facut un proiect ambitios din punct de vedere estetic, laudat de critica.

Jude Dry, de la site-ul IndieWire, a adus un omagiu filmului, "saturat de efecte vizuale uluitoare".

In contextul miscarii nascute in urma mortii lui George Floyde, proiectul, axat pe mostenirea comunitatii de culoare, are o rezonanta ampla.
"Black Is King" este o prezentare uneori penetranta a artistilor africani a caror activitate se combina stralucit cu cea a americanilor care au radacini pe continent", a scris John DeFore de la The Hollywood Reporter.

Beyonce i-a invitat in proiect pe nigeriana Yemi Alade, sud-africana Busiswa sau artistul ghanez Shatta Wale, care sunt mai vizibili aici decat pe albumul muzical dominat de vedete americane.

Dar unii au criticat "wakandificare" folosit de cantareata cu referire la Wakanda, regat imaginar situat in Africa unde are loc actiunea filmului si a benzii dessenate "Black Panther".

Artista originara din Houston are, potrivit criticilor sai, a oferit o viziune deformata si amestecata a Africii.
"Poate sa-i spuna cineva lui Beyonce ca Africa nu are o singura cultura si ca noi suntem oameni normali?", a scris pe Twitter nigerianul Kaye Vuitton.

"Exista lucruri mai urgente decat sa te superi pe o femeie afro-americana care foloseste mijloacele sale pentru a pune intrebari, a explora si a interpreta artistic o maniera de a completa golurile din identitatea ei", a scris in cotidianul britanic The Independent, Timeka Smith, activista pentru egalitatea rasiala.
Facebook ShareTweet
 Sambata, 01 August 2020, ora 15:09

 Articol citit de 1711 ori

Citeste si: