Unul din cinci cantece din topul britanic contine versuri despre alcool - studiu

Marti, 01 Octombrie 2013, ora 22:50
2163 citiri
Unul din cinci cantece din topul britanic contine versuri despre alcool - studiu
Foto: The Telegraph

Un studiu a starnit ingrijorare in Marea Britanie dupa ce a dovedit ca unul din cinci cantece din topul britanic are referiri la alcool.

Cercetatorii din Liverpool au descoperit ca numarul de cantece de mare succes in care se afla si refeririri la alcool s-a dublat in ultimii 10 ani, iar asta are drept cauza faptul ca se asculta mai multa muzica provenita din SUA, arata The Telegraph.

Expertii au avertizat ca eforturile facute prin campaniile de interes public privind consumul de alcool isi pierd relevanta din cauza mesajului mult mai zgomotos care vine din alte sectoare ale industriei muzicale.

Studiul, realizat de Universitatea John Moores din Liverpool, mentioneaza ca expunerea tinerilor la alcool prin mijloacele media reprezinta "o preocupare majora" si ca o "mai mare intelegere a impactului cantecelor cu continut legat de alcool este urgent necesara".

Studiul, publicat in revista Psychology of Music, a utilizat patru ani de referinta pentru analiza, comparand topurile muzicale timp de 4 decenii. S-a gasit astfel o crestere semnificativa in numarul de referinte la alcool.

Cantecele din 1981 contineau relativ putine referiri la alcool, iar cifrele au scazut si mai mult in 1991. Pe vremea aceea, cultura rave era la moda, iar scena muzicala era legata mai mult de Ecstasy decat de alcool.

In 2001 insa, alcoolul s-a intors in muzica, aparand in 8% dintre cele mai populare cantece. Cifrele s-au dublat pana in 2011, cand aproape unul din cinci (18,5%) din cantecele aflate in top 10 aveau versuri care trimiteau la alcool. Studiul arata ca adolescentii si copiii care se apropie de adolescenta asculta mai mult de doua ore de muzica in medie pe zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Marea Britanie studiu alcool muzica, #Marea Britanie studiu alcool cantece, #Marea Britanie top muzica alcool , #melodii
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
De unde rezultă că se poate şi mai rău decât cu manelele noastre!