UNTOLD, primul eveniment din România care permite accesul exclusiv cu certificatul digital european COVID-19. Ce alternative mai oferă organizatorii

Luni, 30 August 2021, ora 16:32
2232 citiri
UNTOLD, primul eveniment din România care permite accesul exclusiv cu certificatul digital european COVID-19. Ce alternative mai oferă organizatorii
Certificatul verde electronic este un document agreat la nivel european FOTO Facebook.com/ Untold

Festivalul UNTOLD este primul eveniment din România la care accesul se va face doar cu certificatul digital european COVID-19 sau pe bază de testare rapidă antigen, au anunţat luni, 30 august, organizatorii.

"UNTOLD este primul eveniment din România care permite accesul exclusiv cu GREEN PASS SAU testare rapidă antigen. Fanii UNTOLD vor putea intra în acest an în perimetrul festivalului doar cu Certificatul Digital EU COVID-19 sau cu testare rapidă antigen. În acest fel, organizatorii UNTOLD îşi păstrează angajamentul de a face unul dintre cele mai sigure evenimente din Europa, care să devină un model global. Astfel, participanţii se vor afla în cel mai sigur loc din România, în cele 4 zile de festival", potrivit unui într-un comunicat de presă al organizatorilor

Astfel, participanţii trebuie să prezinte actul de identitate şi Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass), care să conţină: fie dovada vaccinării împotriva virusului SARS CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare cu un vaccin autorizat în România; fie dovada că se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2; fie dovada rezultatului negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

"Cei care se testează (antigen rapid) în centrele sau clinicile furnizorilor medicali autorizaţi ai festivalului UNTOLD primesc automat după testare brăţara care atestă veridicitatea testului şi rezultatul negativ. Aceştia nu trebuie să mai prezinte Certificatul Digital EU COVID-19 la intrarea în festival, dar trebuie să aibă la ei dovada rezultatului negativ al testului, în format fizic sau electronic, şi actul de identitate pe toată durata evenimentului. Centrele şi clinicile furnizorilor medicali autorizaţi vor fi disponibile în perioada următoare pe untold.com", se mai arată în comunicat.

De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ (antigen rapid sau RT-PCR) sau dovada trecerii prin boală, precum şi certificatul de naştere. Cei care au între 12 şi 14 ani trebuie să prezinte dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) şi certificatul de naştere. Participanţii care au între 14 şi 18 ani pot intra la festival cu dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau rezultatul negativ al unui test (antigen rapid sau RT-PCR) şi cartea de identitate.

"UNTOLD este primul eveniment din România la care se intră exclusiv cu Certificatul Digital EU COVID-19 (Green Pass) sau cu testare rapidă antigen. Astfel, organizatorii iau toate măsurile necesare pentru ca evenimentul să fie organizat în cele mai bune şi sigure condiţii, iar fluxul de participanţi să fie unul rapid şi să respecte toate condiţiile de siguranţă şi sănătate publică. Certificatul verde electronic este un document agreat la nivel european, generat printr-un sistem informatic care atestă că deţinătorul a fost vaccinat împotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ la testul de depistare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 sau s-a vindecat de COVID-19", se mai menţionează în comunicat.

Festivalul UNTOLD va avea loc la Cluj, în perioada 9 - 12 septembrie, şi se prezintă drept cel mai mare festival din acest an din Europa. În 2019, Untold a avut 372.000 de vizitatori. Pe 11 iunie, organizatorii au anunţat că într-o singură zi au fost vândute peste 11.000 de bilete. La ediţia de anul acesta sunt aşteptaţi David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, The Script, Parov Stelar, Tyga, Sam Feldt.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
Comentarii