Untold: Clujul e arhiplin. Preturi la cazare mai mari si cu 400%

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 21:548372 citiri
Untold: Clujul e arhiplin. Preturi la cazare mai mari si cu 400%
Foto: Facebook/Untold

Organizatorii festivalului Untold, care se desfasoara in perioada 4 - 7 august, la Cluj-Napoca, au anuntat ca asteapta la editia din acest an peste 300.000 de participanti, in conditiile in care orasul are o capacitate de cazare in hoteluri si pensiuni de aproximativ 15.000 de paturi.

Pe site-ul de specialitate booking.com, nivelul de ocupare al locurilor de cazare din cele 244 de hoteluri este de 80%, iar locuri de cazare mai sunt doar in imobile de 5 stele sau in unitati aflate mult in afara orasului, celelalte fiind rezervate inca de la inceputul acestui an.

Preturile au crescut mult in ultima vreme, astfel ca o camera single, in perioada 4-7 august, la un hotel de patru stele, a ajuns sa coste 2.259 de lei. Acelasi hotel inchiriaza o camera single, in perioada 4-7 septembrie, pentru 559 de lei.

O alternativa o reprezinta locurile de cazare la localnici. Multi dintre clujeni pleaca din oras pe perioada festivalului si isi inchiriaza apartamentele, ofertele fiind promovate atat prin intermediul organizatorilor festivalului, cat si pe grupuri create pe site-uri de socializare sau pe platforme de vanzari.

Localnicii cer si 5.000 de lei pentru trei nopti, daca este vorba despre apartamente cu trei camere situate in zona centrala a orasului, dar pretul urca la 3.000 de euro in cazul imobilelor cu trei camere, balcon acoperit si jacuzzi.

"Lumea nu prea cauta cazare la Untold prin agentii, fiind vorba de doar patru zile. Din ce am vazut prin anunturi, proprietarii au cerut pentru 4-5 zile de cazare cat au cerut pentru o luna intreaga in restul anului sau chiar mai mult.

Toata lumea a incercat sa speculeze aceasta situatie, avand in vedere ca hotelurile si pensiunile au un grad de ocupare de aproape 100%, fiind rezervate inca din iarna", a explicat Daniel Rus, asociat vanzari al REMAX Concept Cluj.

Campanie inedita

Pentru a-i ajuta pe participantii la festival sa gaseasca locuri de cazare, organizatorii evenimentului au lansat campania "Adopta un untoldist", prin care au incurajat proprietarii de apartamente si garsoniere sa cazeze turisti.

Campania a fost initiata de un clujean si a aparut ca o reactie la numarul scazut de locuri de cazare comparativ cu cererea mare din perioada festivalului. Astfel, au mai aparut aproximativ 10.000 de paturi.

O alta varianta de cazare o reprezinta campingul festivalului, cu o capacitate totala de aproximativ 25.000 de persoane, organizat in partea de sud a orasului, in zona unei baze sportive.

Pentru un loc de camping de 10 metri patrati, fara cort inclus, dar cu acces la toalete, la dusuri, paza, acces la loc amenajat cu umbra, la baruri, la market, la punct de incarcareca telefoanelor mobile, pretul este de 90 de lei de persoana, pentru patru zile.

In zonele cu corturi pre-montate din camping, unde preturile sunt cuprinse intre 350 si 1.600 de lei de persoana, nu mai sunt locuri disponibile.

Participantii se mai pot caza si cu rulota - spatiile pentru acestea costa 162 de lei pe perioada festivalului.

Organizatorii Untold au mai pus la dispozitie si 2.400 de locuri in campusuri studentesti din oras, in care un pat, in perioada 4 - 7 august, costa 350 de lei.

Au mai fost disponibile si camere speciale, de tip Confort (425 de lei de persoana), Premium (650 de lei de persoana), Summer Lodge (2.200 de lei pentru doua persoane) sau Untold Hut (2.500 de lei pentru doua - patru persoane), tot in campusuri studentesti, care au fost ocupate.

Potrivit organizatorilor, la editia din acest sunt asteptati cu peste 20% mai multi participanti decat anul trecut, cand au fost 240.000 de oameni in cele patru zile de festival.

Toate abonamentele de acces pentru cele patru zile de Untold au fost epuizate, dar organizatorii au mai pus in vanzare cate 1.000 de bilete cu acces pentru fiecare zi a festivalului.

Pe scenele Untold vor urca Dimitri Vegas Like Mike, Armin Van Buuren, Hardwell, Martin Garrix si Tiesto, plus alti peste 150 de artisti internationali de renume, dintre care Afrojack, Faithless, Parov Stelar, Ummet Ozcan, Chase and Status DJ Set, Dannic, Dubfire Live: Hybrid, Dub Fx, Ella Eyre si James Arthur.

Biletele pentru o zi de festival costa 180 de lei, fara taxe.

Comentarii