Un virus numit OPERA: Intalniri virtuale cu 21 de artisti de top ai scenei lirice

Comunicat de presa
Miercuri, 06 Mai 2020, ora 21:26
10996 citiri
Un virus numit OPERA: Intalniri virtuale cu 21 de artisti de top ai scenei lirice

"Un virus numit OPERA" - este noul generic sub care Luminita Arvunescu - apreciata realizatoare de emisiuni muzicale - si Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura, in parteneriat cu Radio Romania Muzical, readuc in cea mai stricta actualitate si intr-un foarte inspirat contrapunct la izolarea impusa de pandemia Coronavirus, proiectul de succes Opera FANtastica - adresat, in primul rand, iubitorilor muzicii clasice.

De data aceasta, intalnirile vor fi virtuale si se vor desfasura, atat pe pagina de Facebook a asociatiei si pe canalul YouTube, cat si pe pagina de Facebook a postului Radio Romania Muzical, in perioada 9 mai - 14 iunie, de la ora 18:00, prilejuind publicului privitor, nu doar bucuria reintalnirii cu cu artisti de opera- extrem de iubiti, ci si patrunderea - in premiera! - in spatiul privat al casei fiecaruia dintre artistii cu care Luminita Arvunescu va intra in dialog.

Vor fi 18 intalniri si 21 artisti de top din domeniul teatrului liric "vizitati", conform urmatorului desfasurator:

- Soprana Anita HARTIG (Madrid) - Sambata, 9 mai, ora 18:00;

- Tenorul Ioan HOTEA (Wiesbaden) - Duminica, 10 mai, ora 18:00;

- Mezzosoprana Ruxandra DONOSE (Viena) - Miercuri, 13 mai, ora 18:00;

- Soprana Valentina NAFORNITA (Viena) - Vineri, 15, ora 18:00;

- Tenorul Teodor ILINCAI si soprana Paula IANCIC (Bucuresti) - Sambata, 16 mai, ora 18:00;

- Soprana Adela ZAHARIA si basul Bogdan TALOS (Dusseldorf) Duminica, 17 mai, ora 18:00;

- Pianistul si dirijorul Vlad IFTINCA (Stuttgart) - Vineri, 22 mai, ora 18:00;

- Mezzosoprana Ramona ZAHARIA si baritonul Bogdan BACIU (Dusseldorf) - Sambata, 23 mai, ora 18:00;

- Soprana Cellia COSTEA (Atena) - Duminica, 24 mai, ora 18:00;

- Tenorul Bogdan MIHAI (Bucuresti) - Vineri, 29 mai, ora 18:00;

- Soprana Cristina PASAROIU (Berlin) - Sambata, 30 mai, ora 18:00;

- Soprana Laura TATULESCU (Munchen) - Duminica, 31 mai, ora 18:00;

- Soprana Rodica VICA (Viena) - Vineri, 5 iunie 2020, ora 18:00;

- Dirijorul Gabriel BEBESELEA (Sibiu) - Sambata, 6 iunie, ora 18:00;

- Tenorul George VIRBAN (Munchen) - Duminica, 7 iunie, ora 18:00;

- Soprana Aurelia FLORIAN (Brasov) - Vineri, 12 iunie, ora 18:00;

- Basul Sorin COLIBAN (Viena) - Sambata, 13 iunie, ora 18:00;

- Mezzosoprana Roxana CONSTANTINESCU (Paris) - Duminica, 14 iunie, ora 18:00.

Mai multe detalii despre proiectul initiat si moderat de Luminita Arvunescu gasiti pe: http://musicarte.ro/opera-fantastica/

Luminita Arvunescu este una dintre cele mai familiare si apreciate voci radiofonice ale cotidianului nostru, un nume care a dobandit, in timp, notorietate.

A absolvit Sectia de Muzicologie - ca sefa de promotie - la actuala Universitate Nationala de Muzica din Bucuresti si are un doctorat obtinut cu Summa cum laude in domeniul Jurnalismului muzical.

Este angajata a Societatii Romane de Radiodifuziune din 1990 - specializata in Muzica de Opera - iar in 1996 a contribuit la pregatirea si lansarea primului post de muzica clasica din tara, Radio Romania Muzical, de pe pozitia de editor, pozitie pe care a ocupat-o pana in 2004.

Ca realizator - radio, s-a remarcat prin emisiunea "Seara de opera": nelipsita din grila posturilor Radio Romania Muzical si Radio Romania Cultural de peste 2 decenii si distinsa cu Premiul Uniunii Criticilor Muzicali (1998) si Premiul Musica Viva, acordat de Forumul Muzical Roman (2008).

A arhivat zeci de emisiuni in dialog cu personalitati artistice dintre cele mai importante: de la Virginia Zeani, Mariana Nicolesco si Nicolae Herlea, pana la Angela Gheorghiu, Roberto Alagna, Diana Damrau sau Piotr Beczala.

A fost primul jurnalist acreditat de Radio Romania in Germania, dupa evenimentele din decembrie 1989, pentru corespondente muzicale saptamanale. Si, de asemenea, primul jurnalist muzical roman care a realizat transmisiuni directe din Studioul unui post de radio strain -in 2011 si anii care au urmat- din studioul Radio Metropolitan Opera International din New York, transmisiuni care s-au bucurat de mare succes.

A semnat numeroase articole, recenzii si interviuri in diferite publicatii. A initiat seratele Opera FANtastica in anul 2016 - din dragoste pentru muzica si artistii de opera - dorindu-si sa-i apropie pe cei din urma de marele public, mai ales pe acei artisti care sunt mai bine cunoscuti peste hotare decat in propria lor tara.

Si, le-a adresat - in primul rand, impatimitilor de opera, prin chiar ortografierea titlului - Opera FANtastica - Luminita Arvunescu aratand ca asociaza cele doua categorii, artisti si public, in acceptiunea de artisti - capabili sa faca din Opera, prin talentul si efortul lor, un taram "fantastic" - si de "Opera -fan" - adica public meloman, capabil de orice sacrificiu de sine pentru acest gen muzical

Proiect realizat de: Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Radio Romania Muzical

Parteneri: Wagner Arte Frumoase si Povesti si Pilgrim Project

Parteneri Media: Radio Romania Cultural, Radio Trinitas, Radio Clasic, Revista Tango - Marea Dragoste, Revista Femeia, Revista Mamica, Bookhub, Literomania, Verbs describe us, Promenada Culturala, LiterNet.ro, Business24, Ziare.com, Jurnalul de Afaceri, Agentiadearte.ro, B365.ro, SensoTV, Calendar Evenimente, Ziarul Metropolis, Revista Urbea Mea, Catchy, ArtOut, Republika Kritica, InOras.ro, Bucharest Cultural Events, IQads, Orasulmeu, Bucurestii vechi si noi, PRwave, 4arte.ro, Onlinegallery.ro, Autentici.info, Jurnal de Bucuresti, www.bzi.ro, Ceasca de Cultura, Romania Pozitiva, RoEvents, Revista Actualitatea Muzicala a UCMR, Criteriul National

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#Opera Fantastica, #Lumini a Arvunescu radio , #opera