Trupa Coldplay, acuzata din nou de plagiat

Marti, 07 Iunie 2011, ora 18:33990 citiri
Trupa Coldplay, acuzata din nou de plagiat
Foto: The Telegraph

Trupa Coldplay este acuzata pentru a doua oara in cariera de plagiat. Cele mai noi piese ale formatiei starnesc nu numai dezaprecierea criticilor, ci si reactii negative din partea ascultatorilor.

Piesa "Every Teardrop Is a Waterfall" ar fi fost inspirata de "Ritmo De La Noche", lansata in 1990 de cantareata americana Mystic, arata presa internationala. Reprezentantii formatiei neaga acuzatiile de plagiat, sustinand ca liderul trupei, Chris Martin, ar fi avut un contract cu autorii piesei originale.

In acelasi timp, cele cinci piese lansate de curand, care ar urma sa fie incluse pe un nou album, au fost caracterizate de critici ca fiind "o completare dezamagitoare la un single si mai dezamagitor".

Trupa nu este pentru prima data implicata intr-un astfel de scandal. Membrii trupei au fost dati in judecata pentru ca s-ar fi inspirat din alte melodii si atunci cand au realizat trei dintre cele mai cunoscute piese ale lor - "Yellow", "Clocks" si "Trouble".

In 2008, Joe Satriani i-a acuzat pe cei patru membri ai trupei ca piesa "Viva la Vida", vanduta numai in Statele Unite ale Americii in 2 milioane de copii si nominalizata la premiile Grammy, este copiata dupa o compozitie a sa, "If I Could Fly", din 2004.