The Rolling Stones a relansat "Goats Head Soup". Cum suna remixurile

Duminica, 06 Septembrie 2020, ora 05:30
4444 citiri
The Rolling Stones a relansat "Goats Head Soup". Cum suna remixurile
Foto: Facebook / Mick Jagger

Muzicienii englezi Mick Jagger si Keith Richards au declarat intr-un interviu acordat revistei Rolling Stone, cu ocazia relansarii albumului "Goats Head Soup", care cuprinde setlistul original din 1973, remixat, dar si demo-uri si interpretari live, intre altele, ca sunt nerabdatori sa revina pe scena si ca retragerea din activitate nu este o optiune pentru ei.

"Goats Head Soup" este unul dintre albumele preferate de Keith Richards din discografia The Rolling Stones. Una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei, "Angie", inclusa pe disc, a fost compusa de el pe cand se afla internat la dezintoxicare, cu gandul la fiica nou nascuta, Angela, al doilea copil al lui cu Anita Pallenberg.

Melodia a debutat pe primul loc in top. Jagger a declarat la acel moment pentru Rolling Stone ca noul album este mult mai orientat decat "Exile On Main Street", insa acum nu mai este atat de sigur de asta. "Spun tampenii d-astea cand promovez albume. Trebuie sa iei asta cu un praf de sare", a declarat el.

Richards vede "Goats Head Soup" si acum - la fel ca in autobiografia "Viata/ Life" - drept inceputul unui important capitol din viata sa, cand s-a indragostit de Jamaica. "A devenit a doua mea casa". Acolo a colaborat cu numerosi muzicieni, cu care a continuat sa cante ani mai tarziu.

Recent, Mick Jagger a primit un telefon din partea casei de discuri. In timp ce se lucra pentru republicarea albumului, echipa a gasit niste inregistrari nefolosite. "Imi amintesc ca m-am gandit: << Oh, nu >> . Inregistrari nelansate, pentru mine, inseamna intotdeauna multa munca. Este un fel de << lucruri care nu ti-au placut si pe care nu le-ai finalizat >> ". Si-a schimbat parerea dupa ce le-a ascultat: "De fapt, nu sunt rele deloc".

Albumul, aparut in formula Jagger, Richards, Mick Taylor, Bill Wyman si Charlie Watts, a fost relansat vineri. Intre noutati se numara "Criss Cross", "Scarlet", cu Jimmy Page la chitara ritmica, si "All the Rage", pentru care Jagger a scris versuri noi.

Cand a inceput anul 2020, The Rolling Stones urma sa porneasca intr-un nou segment nord-american al turneului "No Filter". Toate datele de concert au fost amanate din cauza pandemiei.

Muzicienii au demarat insa alte proiecte: Jagger, in varsta de 77 de ani, lucreaza la niste proiecte documentare, scrie piese si se mentine in forma. "Am cantat destul de mult si am facut destul de mult sport. Nu sunt intr-o situatie proasta. Nu iti poti plange de mila. Dar, da, imi lipseste sa urc pe scena".

Richards, in varsta de 76 de ani, s-a bucurat de cele mai recente concerte sustinute, in 2019, care au urmat interventiei pe cord suferite de Jagger. "Am fost foarte dezamagit in martie cand am spus asta arata rau. O saptamana mai tarziu, ei au inceput sa spuna vom anula primele cateva concerte. Si am spus am o senzatie, chestia asta este prea mare pentru noi, e prea mare pentru oricine".

Chitaristul a ramas in casa din Connecticut vara aceasta, "Nu prea des, iesim si ne oprim la o cafenea pe marginea drumului", a povestit Richards, care a subliniat ca poarta masca sanitara. "Oh, da, sunt un barbat mascat. Vreau sa spun, este ceea ce trebuie sa faci. O port si in pat!". A ascultat cel mai recent album al lui Bob Dylan, "Rough & Rowdy Ways", care ii place foarte mult, si a lucrat la piese noi.

La finalul lunii aprilie 2020, The Rolling Stones a lansat "Living in a Ghost Town", prima piesa originala a trupei in decurs de opt ani. "O aveam la pastrare. Am vorbit cu Mick prin martie si i-am spus << daca este un moment sa lansam asta este acum >> ".

Mick Jagger a spus ca este unul dintre cantecele inregistrate relativ recent, inainte de pandemie. El i-a adaugat cateva versuri si a modificat pasaje de voce. In prezent, lucreaza la alte melodii din aceeasi perioada pentru a le finaliza.

"Cred ca avem cinci, sase sau sapte piese facute", a spus Richards. "Acum, poate ca ar trebui sa ne gandim sa le lansam intr-un alt mod".

Jagger isi face griji privind viitorul muzicii live, mai ales in SUA: "In Europa, am avut concerte la scara mica, concerte cu distantare fizica. Poti vedea ca incep concerte in diverse parti ale lumii - Noua Zeelanda, Australia si asa mai departe. Dar, in ceea ce priveste SUA, nu stim ce aduce viitorul. Sunt multi oameni care nu mai au slujbe, pierd bani. Va mai fi la fel? Va fi mereu diferit? Pur si simplu nu stim acum".

El a subliniat ca este nerabdator sa paseasca iar pe scena cu trupa, oricand s-ar intampla asta. "Am putea canta pentru foarte putini oameni. Chiar daca am putea fi suficient de norocosi sa vindem bilete, este posibil sa nu putem canta in fata tuturor in acelasi timp". Jagger a mentionat ca este dispus sa sustina cu The Rolling Stones concerte la care sa fie obligatorie distantarea fizica.

Si Richards urmareste cu interes ce se intampla: "Sper, ca toata lumea, ca va fi disponibil curand un vaccin foarte bun. Si nu ar fi rea nici o schimbare de regim".

Retragerea nu este o optiune pentru trupa britanica. "Puteti sa ii spuneti obisnuinta", a adaugat Richards. "Asta facem. In plus, mai este o chestie intre noi - Care va fi primul care va cobori din autobuz? Trebuie sa fii dat afara sau lasat in statie, corect? Chiar nu imi imaginez sa fac altceva".

In 2022, The Rolling Stones va marca 60 de ani de la primul concert sustinut. Keith Richards spera sa marcheze acest moment pe scena. "Sper ca vom fi toti acolo. Este ceva ce astept cu nerabdare".

The Rolling Stones, infiintata la Londra in 1962, este una dintre cele mai apreciate formatii rock din lume. Pana in prezent, grupul britanic a lansat 30 albume de studio, care au fost vandute in aproximativ 200 de milioane de copii pe plan mondial. Intre discurile de referinta se numara "Their Satanic Majesties Request" (1967), "Beggars Banquet" (1968), "Let It Bleed" (1969), "Sticky Fingers" (1971), "Exile on Main St" (1972), "It's Only Rock 'n Roll" (1974), "Tattoo You" (1981), "Steel Wheels" (1989), "Voodoo Lounge" (1994) si "Bridges to Babylon" (1997).

In prezent, grupul este format din Mick Jagger (voce, chitara), Keith Richards (chitara, voce), Charlie Watts (tobe) si Ronnie Wood (chitara). Grupul britanic a fost inclus in Rock and Roll Hall of Fame in 1989. Cel mai recent disc al formatiei, "Blue & Lonesome", a fost lansat in 2016.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#The Rolling Stones, #lansare The Rolling Stones, #Mick Jagger, #keith richards , #albume