Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
Muzica > concerte
A   A   A

Soprana Rodica Vica concerteaza in stagiunea online a Konzertsaal din Viena

Soprana Rodica Vica concerteaza in stagiunea online a Konzertsaal din Viena
Concertul "STARS IN THE SKY/ STELELE-N CER" cu soprana Rodica VICA si titerista Barbara LAISTER-EBNER, prezentat in stagiunea online a Konzertsaal din Viena

Tinand cont de situatia actuala a artistilor, care din cauza crizei pandemiei nu au mai putut performa, iar multe aparitii concertistice le-au fost anulate pe plan international, la initiativa violonistului vienez Daniel AUNER a fost creata platforma konzertsaal.at pentru a le oferi artistilor posibilitatea atat de a sustine concerte in aceasta perioada, cat si pentru a ramane in contact cu publicul larg prin intermediul transmisiilor online.

Astfel, sub deviza "Arta nu trebuie sa fie in zadar", incepand cu luna martie, au fost prezentate concerte sustinute de unii dintre cei mai importanti artisti ai momentului, publicul vizitator avand posibilitatea de a se bucura de un concert live si in acelasi timp - prin achizitionarea de bilete - de a sustine artistii in toata aceasta perioada de izolare.
Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura sprijina initiativa violonistului austriac Daniel AUNER de sustinere a artistilor pe perioada pandemiei si va invita luni, 25 mai 2020, de la ora 14:30 (15:30 ora Romaniei), sa participati la concertul online de la Viena "STARS IN THE SKY" cu soprana Rodica VICA si titerista austriaca Barbara LAISTER- EBNER.

Biletele pentru acest concert pot fi cumparate accesand acest link si parcurgand urmatorii pasi: dupa accesarea link-ului, selectati numarul de bilete dorit si accesati butonul Jetzt kaufen/Cumpara acum, apoi completati informatiile despre cumparator Vorname/Nume si Nachname/Prenume, adresa de email si dati Weiter/Continua; la pasul urmator Zahlung/Plata introduceti datele/coordonate cardului cu care faceti plata (numar card, numele posesorului, data expirarii, codul CVV, adresa, orasul, codul postal, numar de telefon) sau optati pentru una dintre modalitatile de plata enumerate si treceti la pasul urmator Kostenpflichtig bestellen/Platiti comanda; dupa acest ultim pas, veti primi o confirmare si un bilet pe adresa de e-mail, bilet care contine codul de accesare a platformei pentru a putea vizualiza concertul.
DUO-ul propune un proiect muzical inedit realizat in totalitate din cantece de leagan si intitulat Stelele-n cer. Titlul provine de la ultimul poem al lui Mihai Eminescu, transpus muzical de catre Nicolae Bretan. Piesa constituie de altfel si lucrarea centrala a acestui recital atmosferic.

Evenimentul promoveaza in acelasi timp si CD-ul cu acelasi nume, inregistrat la Viena in 2018. Continand 16 cantece de leagan din intreaga lume, repertoriul este o adevarata demonstratie de multiculturalitate, prin perspectiva limbilor in care se interpreteaza: romana, franceza, engleza, germana, italiana, spaniola, japoneza si ladino (sefarda).

Cei mai mari compozitori au dedicate opusuri de o reala valoare acestui gen, oferind o paleta extrem de variata stilistic: Nicolae Bretan, Paul Constantinescu, Federico Garcia Lorca, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms s.a..
Barbara LAISTER-EBNER a fost invitata de celebrul dirijor Riccardo Muti sa se alature renumitei Filarmonici din Viena ca solista in cadrul Concertului de Anul Nou de la Viena din 2018.

Succesul acestei prezente scenice a clasat-o in topul mondial al instrumentistilor de renume si a facut ca titera sa se transforme dintr-un instrument istoric, intr-un instrument de interes, Barbara Laister-Ebner devenind un adevarat ambasador al sau.

Titera clasica este un instrument muzical cu corzi ciupite, aparut in secolul al XIX-lea, in Germania, fiind urmasa cithar-ei antice. Barbara Laister- Ebner canta la o titera vieneza cu 42 de corzi.

Site: www.laister-ebner.com

Rodica VICA, soprana: este invitata celor mai importante opere si filarmonici atat din tara, cat si din strainatate, fiind in acelasi timp castigatoare a numeroase premii la concursuri nationale si internationale: Premiul I la Concursul International de muzica baroca "La Stravaganza" din Cluj- Napoca, Premiul al II-lea la Concursul Radiodifuziunii Romane "Drumul spre celebritate", Premiul pentru cea mai Buna Interpretare Muzicala in cadrul Trofeului "Ion Dacian" pentru Tineri Interpreti s.a..
Printre ultimele succese profesionale ale sopranei se numara concerte alaturi de orchestra Musica Ricercata, debutul la Mupa Budapest si premiera mondiala a nou-descoperitului oratoriu Strigoii de George Enescu, alaturi de Orchestra Simfonica Radio Berlin.

De asemenea, tot ea a realizat si premiera discografica a acestei fascinante lucrari enesciene, aparuta la casa de discuri Capriccio, iar sezonul acesta oratoriul a fost prezentat pe scena Konzerthaus Berlin.

Site: www.rodicavica.com
Facebook ShareTweet
 Luni, 25 Mai 2020, ora 16:45
 Autor:Comunicat de presa

 Articol citit de 1062 ori

Citeste si: