Scandal in showbiz: formatia Talisman, acuzata de plagiat

Colaborator:Iulian Dumitrescu
Vineri, 03 Februarie 2012, ora 22:133659 citiri
Scandal in showbiz: formatia Talisman, acuzata de plagiat

Formatia Talisman si liderul ei, Alin Oprea, sunt acuzati de plagiat. Solistul de muzica populara, Aurel Tamas, ii acuza pe cei de la Talisman ca au inregistrat melodia "Eu te-am iubit", fara a-i cere acceptul.

Aurel Tamas cocheteaza si cu muzica usoara, avand cateva albume la activ. Melodia incriminata a fost imprimata pe albumul "Trup de Vant".

In cadrul emisiunii Happy Hour, difuzata de ProTv, Tamas i-a cerut public liderului formatiei Talisman sa intre in legalitate si sa retraga de pe noul album al trupei melodia mentionata.

La randul lui, Alin Oprea declarase, cu o zi in urma pentru aceeasi emsiune, ca piesa nu ii apartine lui Aurel Tamas, fiind o creatie folclorica veche de 100 de ani. Oprea a mentionat ca singurul care are drepturi de autor asupra piesei nu este altul decat poporul roman.

Aurel Tamas a precizat ca melodia a fost inregistrata la ORDA (Oficiul Roman pentru Drepturi de Autor) in 1999, cand a si compus piesa. Solistul a adaugat ca, daca Oprea nu-si va cere scuze public sau nu va veni sa ceara acceptul autorului pentru a canta piesa, il va da in judecata.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News