Opera Nationala Bucuresti prezinta Turandot si Opus 73 (Iubire nesfarsita) in cadrul Seri de Opera Online

Comunicat de presa
Joi, 07 Mai 2020, ora 15:16
9770 citiri
Opera Nationala Bucuresti prezinta Turandot si Opus 73 (Iubire nesfarsita) in cadrul Seri de Opera Online

Opera Nationala Bucuresti transmite in cadrul Seri de Opera Online spectacolele "Turandot" de Giacomo Puccini, "Opus 73 (Iubire nesfarsita)" de Ludwig van Beethoven.

Luni, 11 mai 2020, ora 18:30, veti putea urmari inregistrarea spectacolului "Turandot" de Giacomo Puccini, in regia lui Mario De Carlo, eveniment din 13.02.2018.

Joi, 14 mai 2020, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet "Opus 73 (Iubire nesfarsita)" de Ludwig van Beethoven, regia si coregrafia Renato Zanella, scenografia Octavian Neculai, eveniment din 11.11.2017, urmand ca in fiecare saptamana sa aducem in casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Nationale Bucuresti.

Prima scena lirica a tarii vine in intampinarea iubitorilor de opera cu spectacole difuzate online, in fiecare zi de luni si joi a saptamanii. Ne dorim pe aceasta cale sa fim mai aprope unii de ceilalti prin muzica si cultura, pe care le sustinem neconditionat.

Inregistrarile vor fi disponibile pe pagina oficiala de Facebook a institutiei, cat si in link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzarii spectacolului.

#ramanemacasa

TURANDOT de Giacomo Puccini

Luni, 11 mai, ora 18:30 in cadrul Seri de Opera Online

https://youtu.be/YYLXW-7lijg

(Trailer Turandot - Opera Nationala Bucuresti)

Tema exotica din "Turandot" nu constituie pentru Puccini decat pretextul de a-si exprima gandurile pe un plan oarecum mai filosofic si mai general, dar cu vechea dependenta de faptele vietii reale. Materia prima e textul, libretul de opera, fara de care se simte inutil, fara rost intre oameni. Compozitorul si-a dorit sa redea in "Turandot" tot ce au suferit, tot ce au iubit, au visat si au urat oamenii vremii lui.

Opera lui Puccini a devenit de-a lungul timpului cunoscuta in intreaga lume pentru "Nessun dorma", aria celebra din actul final interpretata de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile precum Luciano Pavarotti.

OPUS 73 (IUBIRE NESFARSITA) de Ludwig van Beethoven

Joi, 14 mai 2020, ora 18:30 in cadrul Seri de Opera Online

https://youtu.be/ja6GHzTVQ9Q

(Trailer Iubire nesfarsita (Opus 73) - Opera Nationala Bucuresti)

"Opus 73 (Iubire Nesfarsita)" a fost ultimul concert pentru pian compus de Ludwig van Beethoven. Dezinteresul sau pentru operele concertante ar fi fost cauzat de accentuarea problemelor de auz, ceea ce a pus capat carierei sale de pianist.

Cu toate acestea, concerul nr. 5 pentru pian, Opus 73, reprezinta o nobila compozitie demna de numele marelui compozitor.

Conceptia sa, fluiditatea, forta, echilibrul, maturitatea si inspiratia au facut ca ultimul concert pentru pian al lui Beethoven sa devina un punct de referinta in lumea muzicala.

Coregraful Renato Zanella despre montarea de pe scena Operei Nationale Bucuresti: "Concertul de pian Nr. 5 in E major, Opus 73, de Ludwig van Beethoven, cunoscut lumii si sub numele de Concert Imperial, este o capodopera.

Conceptia sa, fluiditatea, forta, echilibrul, maturitatea si inspiratia, au facut ca ultimul concert de pian pe care l-a scris sa fie un punct de referinta in universul muzical.

Aceasta coregrafie este un omagiu pentru compania de balet a Operei Nationale Bucuresti, o companie cu o puternica baza clasica, si cu un potential formidabil in toate formele de dans."

Sponsor oficial: Enel Romania

Partener de mobilitate: Kia

Sponsori: Banca Comerciala Romana, Aqua Carpatica, Zarea

Parteneri: Artmark, Sansha

Parteneri media: Europa FM, TVR, Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, RFI Romania, Romantic FM, Radio Seven, Romania TV, Zile si Nopti, Agerpres, Ziare.com, Business24, Ziarul Metropolis, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#opera online, #Opera Nationala Romana , #opera