„All I Want for Christmas Is You” face istorie în topul Billboard Hot 100

Miercuri, 22 Decembrie 2021, ora 08:45 2476 citiri
Mariah Carey, „All I want for Christmas is You” FOTO Captură/ Youtube

„All I Want for Christmas Is You” al cântăreţei Mariah Carey este primul cântec din istoria Billboard Hot 100 care a condus topul în trei perioade diferite.

Piesa a fost lansată odată cu albumul „Merry Christmas” în 1994, iar popularitatea ei a crescut cu timpul. A ajuns între primele zece din Hot 100 în decembrie 2007, a ocupat primul loc în premieră în decembrie 2019 (timp de trei săptămâni), apoi în decembrie 2020 (timp de două săptămâni) şi, din nou, anul acesta.

În total, melodia a înregistrat şase săptămâni pe primul loc şi a devenit prima din istoria de 63 de ani a clasamentului care a obţinut această performanţă în trei etape distincte.

Actualul top este dominat de melodii cu tematică de sărbători, şase aflându-se în top 10: Brenda Lee - „Rockin’ Around the Christmas Tree”, pe locul al doilea, Bobby Helms - „Jingle Bell Rock”, pe patru, Burl Ives - „A Holly Jolly Christmas”, pe cinci, Andy Williams - „The Most Wonderful Time of the Year” şi Wham! - “Last Christmas”, pe şase, respectiv nouă.

Clasamentul este completat de „Easy on Me” - Adele, pe poziţia a treia, după şapte săptămâni neconsecutive pe primul loc, „Stay„ - Justin Bieber & Kid Laroi, pe şase, în coborâre două poziţii, „Heat Waves” - Glass Animals, pe locul al optulea, şi „Industry Baby” - Lil Nas X & Jack Harlow, pe zece.

Billboard Hot 100 clasifică piese din toate genurile muzicale în funcţie de accesările online, difuzările la posturile de radio şi vânzările înregistrate în Statele Unite.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com