Kanye West, dat in judecata pentru plagiat - Singur s-a dat de gol (Video)

Marti, 24 Mai 2016, ora 11:283249 citiri
Kanye West, dat in judecata pentru plagiat - Singur s-a dat de gol (Video)
Foto: Instagram/Kanye West

Celebrul Kanye West intampina probleme legale, dupa ce un artist ungur il acuza de plagiat.

Kanye West a fost dat in judecata de un cunoscut cantaret rock si compozitor ungar, care l-a acuzat pe rapperul american ca a utilizat fara permisiunea lui una dintre cele mai cunoscute compozitii ale sale in cantecul "New Slaves", care a fost lansat pe piata in 2013, informeaza News.ro, citand Reuters.

In plangerea depusa la tribunal, Gabor Presser a sustinut ca o treime din piesa "New Slaves", ce apare pe albumul "Yeezus" al rapperului Kanye West, ar reprezenta o copie neautorizata a cantecului sau "Gyongyhaju Lany", din 1969, in perioada in care facea parte din grupul Omega.

Kanye West, dat in judecata pentru plagiat

Gabor Presser spune ca acel single, al carui titlu poate fi tradus prin sintagma "Perle in parul ei", reprezinta "unul dintre cele mai iubite cantece pop in Ungaria si in Europa de Est". Artistul maghiar a solicitat daune de 2,5 milioane de dolari pentru incalcarea drepturilor de autor.

Gabor Press a mentionat ca nu a stiut ca single-ul sau era folosit de rapper pana cand avocatul lui Kanye West i-a trimis un mail, la putin timp dupa debutul campaniei de promovare a albumului "Yeezus", in care i-a transmis faptul ca rapperul "ar dori sa incheie o intelegere cat mai repede posibil" si ca i-a oferit un termen de 24 de ore pentru a raspunde acestei solicitari.

Ulterior, avocatii lui Kanye West i-au expediat lui Gabor Presser un cec de 10.000 de dolari si au insistat asupra faptului ca rapperul ar detine drepturile de autor asupra cantecului vizat. Presser nu a incasat niciodata acel cec.

Kanye West - New Slaves

Gyongyhaju Lany

Unul dintre cele mai mari hituri din istorie este un plagiat?

In ultimii ani, numerosi cantareti celebri au fost dati in judecata pentru presupuse incalcari ale legii drepturilor de autor. Intr-un alt caz celebru, cantaretul trupei Led Zeppelin, Robert Plant, si chitaristul grupului, Jimmy Page, trebuie sa apara in fata unui tribunal din Los Angeles, pe 14 iunie, intr-un proces in care au fost acuzati ca au "furat" acordurile de chitara ale celebrului cantec al lor din 1971 "Stairway to Heaven" dintr-o compozitie instrumentala lansata in 1967.