Eurovision 2021, in luna mai la Rotterdam. Organizatorii au pastrat tema "Open Up" a editiei din 2020, anulata din cauza pandemiei de coronavirus

Luni, 26 Octombrie 2020, ora 16:512508 citiri
Eurovision 2021, in luna mai la Rotterdam. Organizatorii au pastrat tema "Open Up" a editiei din 2020, anulata din cauza pandemiei de coronavirus
FOTO Facebook Eurovision 2021

Organizatorii concursului muzical Eurovision au anuntat luni datele pentru evenimentul din 2021 de la Rotterdam, dar si ca va fi pastrata tema "Open Up" stabilita pentru editia de anul acesta, care a fost anulata din cauza pandemiei.

Semifinalele vor avea loc pe 18 si 20 mai, iar finala competitiei, pe 22 mai. Vor participa reprezentanti ai 41 de tari.

Formatul evenimentului nu este inca stabilit, avand in vedere evolutia pandemiei.

European Broadcasting Union, asociatia care organizeaza evenimentului, a transmis ca lucreaza cu patru scenarii - de la o versiune relativ normala a concursului pana la una in contextul in care Olanda ar fi in carantina in acea perioada. In acest ultim caz, recitalurile vor avea loc fara public.

Organizatorii mai cred ca reprezentatii live cu un numar redus de spectatori si distantare fizica ar trebui sa fie posibile anul viitor pe Arena Ahoy din Rotterdam.

Eurovision Song Contest este unul dintre cele mai mari evenimente televizate, fiind urmarit de pana la 200 de milioane de telespectatori.

Piesele care au fost alese pentru editia 2020 nu vor mai fi eligibile, iar 19 tari participante au spus ca vor trimite acelasi artist sau grup la editia din 2021.