Marea finala a Eurovision 2021 a debutat cu un triumf asupra pandemiei

Sambata, 22 Mai 2021, ora 23:034564 citiri
Marea finala a Eurovision 2021 a debutat cu un triumf asupra pandemiei
Eurovison 2021 are loc la Roterdam FOTO Facebook Eurovision Song Contest

Cu miza impartita intre Franta si Italia, marea finala a celei de-a 65-a editii a concursului Eurovision a inceput sambata seara la Rotterdam cu obisnuita sa parada de tari si cu gustul a cel putin un triumf incontestabil: un concert de gala de cel mai inalt nivel in vremuri de pandemie, relateaza EFE.

Cu 26 de tari in competitie si 3.500 de spectatori testati in prealabil, arena Ahoy Rotterdam si-a aprins reflectoarele pentru o ultima noapte de muzica, scenografii imposibile si aritmii cauzate de distribuirea voturilor. Alaturi de castigatorii semifinalelor, pe scena vor concura reprezentantii tarii gazda, Olanda, si cei ai Big Five (marii contributori) - Marea Britanie, Franta, Italia, Germania, Spania.

Barbara Pravi cu "Voila" (Franta), Maneskin cu "Zitti e buoni" (Italia) si Destiny cu "Je Me Casse" (Malta) sunt principalii pretendenti la victorie, fara a pierde din vedere insa posibilele surprize ale elvetienilor Gjon's Tears cu "Tout l'Univers", ale ucrainenilor Go_A cu "Shum" sau ale islandezilor Daoi og Gagnamagnio cu "10 Years".

Din cauza unui caz de COVID-19 depistat la unul dintre membrii sai, aceasta trupa nu va putea canta live si va urmari ceremonia de la hotel, unde va ramane in izolare, la fel ca si ultimul castigator, olandezul Duncan Laurence, care nu va putea preda microfonul de cristal succesorului sau, deoarece si el a fost depistat pozitiv.

Acest lucru nu ii va impiedica sa ia parte la ceremonie, deoarece, ca parte a protocoalelor de prevenire ale acestei editii, au fost facute inregistrari ale repetitiilor tuturor participantilor, inclusiv ale reprezentantilor Islandei.

Va fi, de asemenea, o seara de neuitat pentru spaniolul Blas Canto, care concureaza pe pozitia a 13-a cu "Voy a quedarme", o melodie scrisa de el in memoria bunicii sale care a murit in timpul pandemiei, dar cu un mesaj pozitiv despre perseverenta care invinge adversitatea.

Ordinea in care finalistii urca pe scena Eurovision 2021 este urmatoarea:

Cipru / Elena Tsagrinou - El Diablo
Albania / Anxhela Peristeri - Karma
Israel / Eden Alene - Set Me Free
Belgia / Hooverphonic - The Wrong Place
Rusia / Manizha - Russian Woman
Malta / Destiny - Je Me Casse
Portugalia / The Black Mamba - Love Is On My Side
Serbia / Hurricane - Loco Loco
Marea Britanie /James Newman - Embers
Grecia / Stefania - Last Dance
Elvetia / Gjon's Tears - Tout l'Univers
Islanda / Daoi og Gagnamagnio - 10 Years
Spania / Blas Canto - Voy A Querdarme
Moldova / Natalia Gordienko - SUGAR
Germania / Jendrik - I Don't Feel Hate
Finlanda / Blind Channel - Dark Side
Bulgaria / Victoria - Growing Up is Getting Old
Lituania / The Roop - Discoteque
Ucraina / Go_A - Shum
Franta / Barbara Pravi - VoilA
Azerbaidjan / Efendi - Mata Hari
Norvegia / TIX - Fallen Angel
Regatul Tarilor de Jos / Jeangu Macrooy - Birth of a New Age
Italia / Maneskin - Zitti E Buoni
Suedia / Tusse - Voices
San Marino / Senhit - Adrenalina

Unul dintre cei mai cunoscuti DJ, Afrojack, va realiza, alaturi de Glennis Grace, Wulf si orchestra de muzica clasica, un recital inedit, ca interval act in show-ul marii finale.

Castigatorul editiei precedente, Duncan Laurence, ar fi trebuit sa interpreteze doua piese in acesta seara, insa artistul, depistat pozitiv la testul COVID, nu va fi prezent, fizic, pe scena. Organizatorii au precizat ca momentul pregatit de Duncan va fi difuzat in cadrul show-ului, intr-o alta forma decat live performace-ul atat de asteptat de fani.

La finalul spectacolului, publicul din toate tarile participante la Eurovision poate vota pentru artistii preferati de maxim 20 de ori de pe acelasi numar de telefon.

Romania nu s-a calificat in finala, dar fanii din Romania isi pot vota favoritii prin SMS la numarul 1399 (numar cu tarif special: 1,19 euro/SMS), de pana la 20 de ori de pe acelasi numar de telefon.