Marea finala a Eurovision 2021 a debutat cu un triumf asupra pandemiei

Sambata, 22 Mai 2021, ora 23:03
5023 citiri
Marea finala a Eurovision 2021 a debutat cu un triumf asupra pandemiei
Eurovison 2021 are loc la Roterdam FOTO Facebook Eurovision Song Contest

Cu miza impartita intre Franta si Italia, marea finala a celei de-a 65-a editii a concursului Eurovision a inceput sambata seara la Rotterdam cu obisnuita sa parada de tari si cu gustul a cel putin un triumf incontestabil: un concert de gala de cel mai inalt nivel in vremuri de pandemie, relateaza EFE.

Cu 26 de tari in competitie si 3.500 de spectatori testati in prealabil, arena Ahoy Rotterdam si-a aprins reflectoarele pentru o ultima noapte de muzica, scenografii imposibile si aritmii cauzate de distribuirea voturilor. Alaturi de castigatorii semifinalelor, pe scena vor concura reprezentantii tarii gazda, Olanda, si cei ai Big Five (marii contributori) - Marea Britanie, Franta, Italia, Germania, Spania.

Barbara Pravi cu "Voila" (Franta), Maneskin cu "Zitti e buoni" (Italia) si Destiny cu "Je Me Casse" (Malta) sunt principalii pretendenti la victorie, fara a pierde din vedere insa posibilele surprize ale elvetienilor Gjon's Tears cu "Tout l'Univers", ale ucrainenilor Go_A cu "Shum" sau ale islandezilor Daoi og Gagnamagnio cu "10 Years".

Din cauza unui caz de COVID-19 depistat la unul dintre membrii sai, aceasta trupa nu va putea canta live si va urmari ceremonia de la hotel, unde va ramane in izolare, la fel ca si ultimul castigator, olandezul Duncan Laurence, care nu va putea preda microfonul de cristal succesorului sau, deoarece si el a fost depistat pozitiv.

Acest lucru nu ii va impiedica sa ia parte la ceremonie, deoarece, ca parte a protocoalelor de prevenire ale acestei editii, au fost facute inregistrari ale repetitiilor tuturor participantilor, inclusiv ale reprezentantilor Islandei.

Va fi, de asemenea, o seara de neuitat pentru spaniolul Blas Canto, care concureaza pe pozitia a 13-a cu "Voy a quedarme", o melodie scrisa de el in memoria bunicii sale care a murit in timpul pandemiei, dar cu un mesaj pozitiv despre perseverenta care invinge adversitatea.

Ordinea in care finalistii urca pe scena Eurovision 2021 este urmatoarea:

Cipru / Elena Tsagrinou - El Diablo

Albania / Anxhela Peristeri - Karma

Israel / Eden Alene - Set Me Free

Belgia / Hooverphonic - The Wrong Place

Rusia / Manizha - Russian Woman

Malta / Destiny - Je Me Casse

Portugalia / The Black Mamba - Love Is On My Side

Serbia / Hurricane - Loco Loco

Marea Britanie /James Newman - Embers

Grecia / Stefania - Last Dance

Elvetia / Gjon's Tears - Tout l'Univers

Islanda / Daoi og Gagnamagnio - 10 Years

Spania / Blas Canto - Voy A Querdarme

Moldova / Natalia Gordienko - SUGAR

Germania / Jendrik - I Don't Feel Hate

Finlanda / Blind Channel - Dark Side

Bulgaria / Victoria - Growing Up is Getting Old

Lituania / The Roop - Discoteque

Ucraina / Go_A - Shum

Franta / Barbara Pravi - VoilA

Azerbaidjan / Efendi - Mata Hari

Norvegia / TIX - Fallen Angel

Regatul Tarilor de Jos / Jeangu Macrooy - Birth of a New Age

Italia / Maneskin - Zitti E Buoni

Suedia / Tusse - Voices

San Marino / Senhit - Adrenalina

Unul dintre cei mai cunoscuti DJ, Afrojack, va realiza, alaturi de Glennis Grace, Wulf si orchestra de muzica clasica, un recital inedit, ca interval act in show-ul marii finale.

Castigatorul editiei precedente, Duncan Laurence, ar fi trebuit sa interpreteze doua piese in acesta seara, insa artistul, depistat pozitiv la testul COVID, nu va fi prezent, fizic, pe scena. Organizatorii au precizat ca momentul pregatit de Duncan va fi difuzat in cadrul show-ului, intr-o alta forma decat live performace-ul atat de asteptat de fani.

La finalul spectacolului, publicul din toate tarile participante la Eurovision poate vota pentru artistii preferati de maxim 20 de ori de pe acelasi numar de telefon.

Romania nu s-a calificat in finala, dar fanii din Romania isi pot vota favoritii prin SMS la numarul 1399 (numar cu tarif special: 1,19 euro/SMS), de pana la 20 de ori de pe acelasi numar de telefon.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#eurovision, #finala, #pandemie, #triumf , #cantareti
Comentarii
Poza Byga
Byga
rank 1
Rusine compozitorii comuniști din România . Moldova si
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5