Eminem a reusit sa doboare un record istoric detinut de ABBA si de Led Zeppelin

Vineri, 07 Septembrie 2018, ora 23:50
5903 citiri
Eminem a reusit sa doboare un record istoric detinut de ABBA si de Led Zeppelin
Foto: Arhiva Facebook/ Eminem

"Kamikaze", noul album surpriza lansat de Eminem, a urcat vineri pe primul loc in topul vanzarilor din Marea Britanie, ajutandu-l astfel pe rapperul american sa depaseasca un record istoric, pe care il impartea cu grupul ABBA si trupa Led Zeppelin, care au avut cele mai multe albume consecutive ce au ajuns pe primul loc in clasamentul britanic.

"Kamikaze" este cel de-al noualea disc consecutiv lansat de Eminem care a urcat pe prima pozitie in clasamentul vanzarilor de albume din Marea Britanie, potrivit organizatiei care intocmeste acest top saptamanal, UK Official Charts Company.

"Asta inseamna ca pot sa imi spun Sir Eminem?", a declarat, in gluma, artistul american, in varsta de 45 de ani, al carui nume real este Marshall Mathers III. Raspunsul oficial al organizatiei britanice este negativ: rapperul din Detroit trebuie sa devina mai intai un supus al reginei Elisabeta a II-a si sa fie apoi ridicat la rangul de cavaler inainte de a putea sa foloseasca titlul de Sir, informeaza AFP.

Eminem, pentru care "Kamikaze" este al 10-lea album solo, impartea pana vineri recordul de opt albume consecutive ajunse pe primul loc in topul britanic cu trupa rock Led Zeppelin (din 1979) si cu grupul suedez ABBA (din 1982).

Singurul artist din lume care detine mai multe albume - 10 - ajunse pe primul loc in topul britanic este Robbie Williams, insa aceasta performanta nu a fost stabilita de discuri consecutive, potrivit Press Association.

Eminem a stabilit noul record desi precedentul lui disc, "Revival", i-a dezamagit pe criticii de specialitate si pe admiratorii starului american, care i-au reprosat artistului ca s-a inconjurat de staruri pop, precum Ed Sheeran si Beyonce, pentru a explora un univers muzical mult prea diferit fata de stilul sau.

Lista de colaboratori de pe "Kamikaze", lansat pe 31 august, la doar opt luni dupa precedentul album, este mai putin prestigioasa, dar a permis acestui LP - ce contine 13 piese - sa castige in coerenta si sobrietate.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Eminem album kamikaze , #cantareti