"Chop Suey!", single-ul System Of A Down, devine prima piesa metal care a ajuns la 1 miliard de vizualizari pe Youtube

Duminica, 29 Noiembrie 2020, ora 16:39
5648 citiri
"Chop Suey!", single-ul System Of A Down, devine prima piesa metal care a ajuns la 1 miliard de vizualizari pe Youtube
System Of A Down/L. Cohen/WireImage

Videoclipul piesei "Chop Suey!" a trupei de heavy metal alternativ, System of a Down, a trecut de pragul a 1 miliard de vizualizari, asta la mai bine de 20 de ani de la lansarea piesei si la 11 ani de la publicarea clipului pe YouTube.

"Chop Suey!" A fost single-ul principal al celui mai bine vandut al doilea album al trupei, "Toxicity" (2001). Desi a fost lansat in urma cu aproape 20 de ani, videoclipul nu a fost incarcat pe YouTube pana in 2009.

Videoclipul regizat de Marcos Siega este memorabil pentru utilizarea tehnicii Snorricam si a editarii efectului de perspectiva pentru a face sa para ca membrii trupei, care se joaca pentru o multime intr-o parcare a hotelului din LA, "se plimba" unul pe altul.

"Chop Suey!", Care a fost nominalizat pentru cea mai buna interpretare a metalului la premiile Grammy din 2002, a devenit piesa de semnatura a trupei de cult, "Toxicitatea" Billlboard 200-topping patrunzandu-le in mainstream (albumul este acum certificat triplu platina de catre RIAA).

Chitaristul, compozitorul si al doilea vocalist al formatiei, Daron Malakian, a reflectat asupra succesului piesei intr-un interviu acordat publicatiei Loudwire in 2018.

"Imi amintesc cand am scris "Chop Suey!", nici macar nu aveam inca un autobuz al trupei", a spus Malakian publicatiei. "Eram inca intr-un RV si imi jucam chitara acustica in spatele RV-ului, unde era un pat. Nu scriu niciodata pe drum. Aceasta este una dintre putinele, foarte putine melodii pe care le-am scris in timp ce eram pe drum, imi amintesc ca am scris melodia cand RV era pe autostrada. Nu stiu unde ne aflam, probabil conduceam la urmatorul concert si totul mi-a venit doar sa stau in spatele vehiculului rulant cantand la chitara mea acustica", a spus acesta.

Malakian a continuat: "Pot sa simt mereu cand scriu ceva bun si pot sa spun intotdeauna cand scriu ceva care are nevoie de putina munca. Am crezut ca este foarte bine, dar credeam ca se va transforma in aceasta melodie uriasa care avea sa apara pe MTV si sa devina un hit imens pentru System of a Down? Nu. Nu stiam asta. Nu stiam ca va fi primul nostru single [hit]. Nu credeam ca va fi atat de mare, dar in acel moment am crezut ca este bine. Eram un fan al acesteia."

Ce recompensa ar putea primi studentii la Medicina din Oradea care de implica in lupta cu virusul SARS-CoV-2

Incidenta cazurilor de COVID-19. Constanta se mentine pe primul loc. Scadere usoara in Sibiu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#System of a Down proteste Romania, #stiri muzica, #Arta, #Heavy Metal , #stiri muzica