Calin Goia (Voltaj): In Romania abia se pregateste mentalitatea ca trebuie sa platesti bilet - Interviu

Joi, 17 Februarie 2011, ora 08:38
2595 citiri
Calin Goia (Voltaj): In Romania abia se pregateste mentalitatea ca trebuie sa platesti bilet - Interviu
Foto: dragomatei.blogspot

Calin Goia, solistul trupei Voltaj, a vorbit in cadrul unui interviu Ziare.com despre turneul de promovare, care va incepe in luna mai si care va cuprinde 11 orase mari din Romania, dar si despre faptul ca romanii abia acum incep sa se obisnuiasca sa plateasca pentru a participa la un concert.

Calin ne-a mai vorbit si despre modul in care pirateria afecteaza piata muzicala romaneasca, dar si despre cum ar putea angajatii Ministerului de Interne sa diminueze acest fenomen.

Solistul Voltaj ne-a marturist ca asemeni multor romani a inceput sa priveasca lucrurile dintr-un punct de vedere pesimist, dar ca totusi mai are o speranta. De multe ori s-a gandit sa paraseasca tara, dar inca mai spera ca lucrurile se pot schimba.

Ce ne pregateste Voltaj in 2011?

Primul proiect este un turneu national in mai si prima parte din iunie. Vor fi 11 concerte, dintre care unul mare la Bucuresti. Vom avea invitati pe Deepside Deejays.

Care e cel mai memorabil moment alaturi de trupa?

Sunt foarte mult momente frumoase, cele mai aproape de noi sunt cele trei concerte de lansare de album, care au fost produse exclusiv de noi, tot, momentele, tehnica, tot si atunci au contat un pic mai mult pentru ca sunt copilasii nostri. Au iesit foarte bine si le-am imortalizat pe DVD-uri.

Privind in urma, ce te face cel mai mandru si care e cel mai mare regret din cariera ta?

Regrete din fericire nu am. Sunt multumit de cum a evoluat cariera mea. Pe partea cealalta sunt peste 1.500 de concerte in toti anii astia, suntem fericiti ca inca publicul ne mai iubeste si ca inca avem piese.

In ultima perioada prind foarte bine melodiile care au legatura cu actuala situatie a tarii. Chiar si "Mai sus de locul 2" poate fi interpretata in acest sens. Va ganditi sa mai scoateti o astfel de melodie?

Melodia noastra are o conotatie pozitiva si optimista, ce piese apar acum, cele care prind si au legatura cu starea tarii, sunt invers au o conotatie pesimista. Din pacate, si eu incep sa gandesc spre latura asta pesimista, asa ca o piesa din asta sigur nu o sa apara curand, poate o piesa de critica la adresa a ce se intampla, chiar si in piesa asta "I wanna be free", daca asculti versurile, exista un mesaj, care poate fi interpretat foarte usor ca fiind protestatar.

Ai spus ca ai inceput sa vezi lucrurile intr-un mod pesimit. Te-ai gandit vreodata sa te muti din tara?

Da. M-am gandit, dar deocamdata inca mai cred si mai sper ca lucrurile pot sa fie ok aici la noi, dar speranta asta de la an la an incepe sa scada. Dar sper sa nu se intample lucrul asta.

Ce parere ai despre piraterie? E un dezavantaj sau un mod de promovare?

Este un dezavantaj clar si industria muzicala sufera foarte tare din cauza asta, pentru ca atata timp cat nu ai venituri sa sustii productia de videoclipuri bune, productii de albume, practic acestea ajung sa aiba o calitate scazuta sau sa nu te mai lansezi pe piata. Muzica trebuie consumata, dar si platita. La fel si concertele, daca stim platim bilete la concertele trupelor de afara, sa stim sa platim bilete si la concertele trupelor din Romania, dar am fost invatati cu foarte multe baluri, zilele oraselor care sunt gratis si atunci ...abia se pregateste mentalitatea ca trebuie sa platesti bilet.

Dar mi se pare ca se fac pasi foarte buni in directia asta. Daca in piraterie nu se rezolva foarte mare lucru, in partea asta cu concerte si cu bilet la intrare e mai ok. Se canta mult live in cluburi acum, lumea vine, plateste biletul, urmareste concertul si asta este o normalitate.

Cum crezi ca ar putea fi oprit acest fenomen?

Poate fi un pic diminuat daca exista interes din partea celor care ar putea sa faca acest lucru, respectiv angajatii Ministerului de Interne sau cei care ar putea sa aplice legea, ori legea nu prea se aplica la noi sau persoanele care o incalca stiu cum sa faca incat sa ii faca pe cei care ar trebui sa ii pedeapsa sa inchida ochii. Si fenomenul este de o amploare foarte mare si poate fi doar diminuat, in niciun caz stopat.

Care e cel mai socant gest al unui fan Voltaj?

Pai de la fani care s-au ras in cap ca sa fie la fel ca mine, la copiii care ne fac si ne aduc la concerte tot felul de desene cu noi. Sunt foarte multe gesturi, nu neaparat socante. Exemplul mai recent este participarea fanilor la filmarile videoclipului, care au stat de la ora 9 seara la ora 2 noaptea foarte cuminti ca sa participe la o secventa din clip si, din pacate, nici nu a intrat secventa din cauza unor probleme tehnice.

Ei sunt foarte aproape de noi si in acelasi timp si noi de ei. Avem o relatie foarte stransa cu fanii.

Ai primit declaratii de dragoste de la fane/fani?

Da, iti dai seama. Am avut, de exemplu, in decembrie la Cluj o intalnire cu ei la vin fiert. Chiar avem o relatie stransa cu fanii nostri si am ajuns sa ii cunoastem.

Pana la ce varsta te vezi pe scena?

Nu stiu ce sa spun, atata timp cat ni se va potrivi mesajul si vom crede in continuare in el probabil ca vom fi pe scena si foarte important, atata timp cat publicul ne va tine pe scena ca pana la urma asta e cel mai important: daca publicul vine si vrea sa te vada si tu te simti bine. Daca simti ca nu te mai doreste, atunci cred ca e cazul sa te opresti, in niciun caz sa fortezi lucrurile. Din fericire pentru noi, avem foarte mult public la concerte, chiar dupa 12 ani.

Daca nu ai mai canta, ce crezi ca ai putea face?

Multe lucruri. Pot conta pe o mica afacere. Oricum avem o treaba separata de formatie de sunete si lumini, organizam concerte. Se pot face lucruri. Deocamdata pentru a face altceva nu e timp. Cat timp formatia imi rapeste o mare parte din timp nu pot face altceva, dar daca as avea timp probabil as gasi ce sa fac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Calin Goia Voltaj, #Calin Goia , #concerte