Boc spune ca e putin probabil ca UNTOLD si Electric Castle sa se mai tina anul acesta

Duminica, 26 Aprilie 2020, ora 20:17
8586 citiri
Boc spune ca e putin probabil ca UNTOLD si Electric Castle sa se mai tina anul acesta
Foto: Arhiva Facebook/UNTOLD

Cluj-Napoca va pierde circa 60 de milioane de euro, daca festivalurile programate sa aiba loc in aceasta vara vor fi anulate din cauza epidemiei de coronavirus. Primarul orasului, Emil Boc, spune ca este putin probabil ca evenimente de mare amploare sa mai aiba loc.

Anul trecut, festival UNTOLD a adus orasului Cluj-Napoca un profit de peste 45 de milioane de euro in doar patru zile. La acesti bani se adauga alte 10 milioane de euro castigate in urma Electric Castle si 7,8 milioane de euro in urma TIFF. Acesti bani se aduna an de an in urma fondurilor investite de festivaluri in economia locala pentru organizare, dar si din banii cheltuiti de participanti.

Anul acesta, din cauza epidemiei de CIVID-19, TIFF, cel mai mare festival de film din tara, a fost amanat.

"A fost amanat TIFF-ul, iar pentru celelalte evenimente mari se asteapta 15 mai. E adevarat, este putin probabil ca evenimente de mare amploare sa mai aiba loc avand in vedere restrictiile anuntate si prognozate, dar pe de alta parte se pot gasi modalitati diferite si diverse de organizare si a acestor evenimente", a declarat primarul Emil Boc.

Daca organizatorii vor fi obligati sa anuleze festivlaurile, sectorul cultural trebuie sprijinit printr-o strategie guvernamentala, crede edilul. "In acest moment lucram impreuna cu industria de evenimente din Cluj si din Romania de a pregati un cadru legal pentru sprijinirea acesteia, pentru ca ofera foarte multe locuri de munca, ea nu trebuie sa dispara, sa fie pusa la pamant. E un sector important al vietii noastre si nu trebuie considerat o Cenusareasa", a mai spus Emil Boc.

Intre timp, organizatorii festivalurilor spera ca restrictiile sa fie ridicate si continua pregatirile.

"In acest moment, festivalurile UNTOLD si NEVERSEA nu sunt anulate. Facem tot ceea ce depinde de noi pentru a spera ca si in acest an vom reusi sa aducem bucuria festivalurilor in cele mai bune si in cele mai sigure conditii", a declarat Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD si NEVERSEA.

Sperante au si participantii. Nicio rezervare nu a fost anulata, insa unii se asigura ca isi vor primi banii inapoi daca festivalurile nu se vor mai organiza. "Am avut intrebari despre posibilitatea de a anula, am avut intrebari despre posibilitatea de a returna un eventual avans de la cei care au platit, totusi nimeni nu a zis pana acum suta la suta ca anuleaza rezervarea", a spus Gabriel Marcus, directorul unui hotel din oras.

Sute de mii de oameni din tara, dar si din strainatate si-au cumparat deja bilete pentru festivalurile din Romania care sunt programate in aceasta vara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UNTOLD 2020 amanat coronavirus, #Electric Castle 2020 amanat coronavirus , #festival