Angela Gheorghiu canta Tatal nostru, in deschiderea concertului condus de Christian Badea la Filarmonica George Enescu

Comunicat de presa
Marti, 21 Aprilie 2020, ora 17:51
18783 citiri
Angela Gheorghiu canta Tatal nostru, in deschiderea concertului condus de Christian Badea la Filarmonica George Enescu
Foto: Filarmonica George Enescu

Celebra soprana Angela Gheorghiu interpreteaza "Tatal nostru", alaturi de violonistul Alexandru Tomescu, la Ateneul Roman, intr-un Bucuresti mai pustiu ca niciodata.

"In aceste timpuri, doresc tuturor curaj, iubire si speranta!", a transmis Angela Gheorghiu de sarbatorile pascale.

Filarmonica "George Enescu" va transmite acest videoclip, joi, 23 aprilie 2020, de la ora 19:00, pe canalele online ale institutiei, in preambulul concertului sustinut de Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu", condusa de maestrul Christian Badea, in cadrul stagiunii online.

Alexandru Tomescu canta pe o vioara Stradivarius Elder-Voicu. Videoclipul compozitiei semnate de Anton Pann si adaptate de Sabina Ulubeanu, cu sunetul realizat de Andrei Kerestely, a fost produs de ProTV.

Acesta poate fi vazut si aici: (https://www.youtube.com/watch?v=8GBmQbEQPCg)

Orchestra simfonica a Filarmonicii "George Enescu", condusa de maestrul Christian Badea, dirijor principal al Filarmonicii, va avea in joi program, in cadrul stagiunii online, Uvertura Carnaval de Antonin Dvorak, Concertul in la minor pentru vioara, violoncel si orchestra, op. 102 de Johannes Brahms si Poemul extazului, op. 54 de Alexandr Scriabin.

Solisti in Concertul de Brahms sunt violonista Alexandra Conunova si violoncelistul Andrei Ionita, tineri artisti care reprezinta "viitorul muzicii clasice in Romania", dupa cum ii caracterizeaza maestrul Christian Badea.

Inregistrarea concertului, care a avut loc pe 19 aprilie 2019, in Sala mare a Ateneului Roman, va putea fi ascultata pe canalele online ale Filarmonicii "George Enescu": site (https://www.fge.org.ro), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu) si pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw). Accesul pe aceste canale online va fi gratuit timp de 48 de ore.

CHRISTIAN BADEA

Dedicat in egala masura muzicii simfonice si operei, Christian Badea, prim-dirijor al Filarmonicii "George Enescu", a concertat pe toate continentele si in cele mai importante sali si teatre de opera, printre care Metropolitan Opera (New York), Opera de Stat (Viena), Royal Opera (Londra), Carnegie Hall (New York), Suntory Hall (Tokio), Concertgebouw (Amsterdam).

Cariera sa este marcata de colaborari importante cu artisti de referinta ai timpului nostru - Leonard Bernstein, Mstislav Rostropovici, Placido Domingo, Renee Fleming, Natalie Dessay, Thomas Hampson.

Christian Badea a condus orchestre de prim rang ale lumii, printre care se numara Royal Philharmonic si BBC Symphony (Londra), Filarmonica din Sankt Petersburg, Filarmonica Ceha, Amsterdam Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Radio France, Accademia di Santa Cecilia Orchestra (Roma), RAI Orchestra Montreal Symphony, Filarmonica din Tokio, Pittsburg Symphony (Torino).

La Metropolitan Opera din New York a dirijat peste 160 de spectacole intr-un repertoriu vast si variat.

In 2012, Christian Badea a devenit dirijorul principal al Filarmonicii "George Enescu" din Bucuresti si, in acelasi an, a infiintat Fundatia Romana pentru Excelenta in Muzica, dedicata realizarii unor proiecte artistice de cea mai inalta valoare artistica internationala si sustinerii dezvoltarii artistice a celor mai talentati tineri muzicieni din Romania si din alte tari europene.

Printre proiectele realizate de Fundatie se numara Festivalul International de Muzica Sibiu-Hermannstadt din 2014, "Proiectul Parsifal la Ateneu", prezentat in 2015 si in 2016 si ciclul "Mari Concerte al Centenarului Romaniei", in colaborare cu Filarmonica "George Enescu", in toamna anului 2018.

Dupa un succes rasunator la debutul sau cu opera "Andrea Chenier", la Teatro Colon din Buenos Aires, Christian Badea a fost invitat sa se reintoarca in 2019, pentru o noua montare a operei "Turandot".

Parteneriatul sau artistic cu Opera din Sydney, inceput in anul 2011, a continuat cu "Turandot" (noiembrie-decembrie 2019, Melbourne) si "Carmen" la inceputul acestui an (ianuarie-martie 2020, Sydney).

In Festivalul "George Enescu" 2019 din Bucuresti, a condus Filarmonica din Sankt Petersburg cu Vadim Repin solist.

ALEXANDRA CONUNOVA

Violonista Alexandra Conunova, nascuta in 1988 in Republica Moldova, a inceput studiul viorii la varsta de sase ani. A urmat studiile universitare in Germania, la Hanovra, la clasa profesorului Krzysztof Wegrzyn.

A studiat, de asemenea, si cu violonistii Boris Kuschnir, Mihaela Martin, Ivry Gitlis si Igor Oistrah.

A castigat Concursul "Joseph Joachim" de la Hanovra (2012), iar in 2015 a fost laureata la Concursul international din Singapore si a castigat Premiul III (Premiul I neacordandu-se) la prestigiosul Concurs "Ceaikovski" de la Moscova. De asemenea, in 2016 a primit la Londra Borletti-Buittoni Fellowship.

A fost invitata sa concerteze la festivaluri importante: Verbier, Montreux Septembre Musical, Gstaad, BBC London, Ferrara Musica, Accademia Santa Cecilia Roma, Hamburg Martha Argerich Festival, Bonn, Colmar, Menton, Radio France Montpellier, Aix-en-Provence Festival de Paques, Folles Journees de Nantes.

Din partea Presedintiei Republicii Moldova, Alexandra Conunova a primit distinctia "Maitre es Arts".

Tot in tara natala, a infiintat fundatia de caritate "ArtaVie", care se adreseaza familiilor si copiilor din familiile dezavantajate.

Discografia sa include si sonatele de Prokofiev alaturi de Michail Lifits (la casa Aparte) si Triplul concert de Beethoven, acompaniata de Insula Orchestra si Laurence Equilbey (pentru Erato).

Alexandra Conunova canta pe o vioara Guarneri del Gesu "von Vecsey" (1730).

ANDREI IONITA

Nascut in 1994 la Bucuresti, Andrei Ionita a inceput studiul pianului la varsta de cinci ani, iar trei ani mai tarziu a luat primele lectii de violoncel.

A studiat cu Ani-Marie Paladi la Scoala de muzica "Iosif Sava" din Bucuresti si cu Jens Peter Maintz la Universitat der Kunste Berlin.

Este castigator al Premiului I la Concursul International "Ceaikovski" din Moscova in iunie 2015, de asemenea laureat a numeroase concursuri internationale, dintre care amintim "Aram Haciaturian", ARD, "Emanuel Feuermann".

In 2016-2018, a fost desemnat drept "New Generation Artist" de catre BBC, iar in stagiunea curenta - artist in rezidenta la Hamburg Symphoniker.

A concertat cu Munchner Philharmoniker, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, Orchestra Mariinsky, Filarmonica din Skt. Petersburg, Filarmonica Ceha, BBC National Orchestra of Wales, Filarmonica din Tokio, sub bagheta unor dirijori de renume: Valeriy Gergiev, Mikhail Pletnev, Nicholas Collon, printre altii.

Andrei Ionita a evoluat in recitaluri sustinute la Carnegie Hall, Wigmore Hall, Konzerthaus Berlin, Elbphilharmonie din Hamburg, Zurich Tonhalle, LAC Lugano, L'Auditori din Barcelona, dar si la festivaluri precum Kissinger Sommer, Mecklenburg-Vorpommern, Schleswig-Holstein, Verbier, Cheltenham.

Discul sau de debut (realizat la Orchid Classics si lansat in primavara 2019) cuprinde lucrari pentru violoncel solo de Bach, Kodaly, Brett Dean si Svante Henryson.

Andrei Ionita este bursier al Deutsche Stiftung Musikleben si, prin generozitatea acestei fundatii, canta pe un violoncel realizat de Giovanni Battista Rogeri la Brescia in 1671.

Canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw) al Filarmonicii "George Enescu" a fost adaugat, in cadrul stagiunii online, celorlalte instrumente de promovare ale evenimentelor institutiei: site web (https://www.fge.org.ro/), pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/), newsletter.

Canalul YouTube nou creat ofera celor interesati posibilitatea de abonare si de alertare prin e-mail asupra noilor postari.

Va dorim vizionare placuta!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Angela Gheorghiu concert, #Angela Gheorghiu Tatal nostru , #concerte