5 melodii care, ascultate la volan, pot provoca o catastrofa (Video)

Colaborator: Iulian Dumitrescu
Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 12:07 3561 citiri
Foto: motors features

Multi dintre soferi prefera sa asculte muzica in timp ce se afla la volanul masinii. Daca poate fi data la maxim, cu atat mai bine.

Stiati insa ca exista melodii care sunt definite ca "toxice" pentru condus? Un grup de cercetatori englezi a efectuat un studiu, pentru a da un raspuns acestei intrebari. Ei au comparat raspunsurile date de patru barbati si patru femei, carora li s-a dat spre ascultare 5 astfel de melodii, stabilindu-se ca muzica poate avea un efect negativ asupra sofatului, noteaza Joe.

Doctorul Simon Moore si echipa sa de la Universitatea din Londra au alcatuit o lista cu 5 piese care au stat la baza cercetarii si care sunt privite ca fiind cele mai nepotrivite pentru condus. Acestea si altele ca ele trebuie evitate, daca vrem cu adevarat sa avem o calatorie fara evenimente neplacute.

"Muzica foarte zgomotoasa, cu vibratii puternice, mareste pulsul inimii, nefiind recomandata. Aceasta e o combinatie letala. Muzica cu ritmuri foarte rapide, de asemenea, poate conduce la o excitare puternica si, in acest fel, soferii nu se mai pot concentra la drum, pentru ca ei traiesc muzica", a spus Moore.

Confom specialistilor, cea mai potrivita muzica pentru sofat este aceea al carui ritm este asemanator cu bataile inimii. Iata si melodiile care nu trebuie ascultate in timpul sofatului:

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com