Mărturisirea unui român care s-a mutat la țară: "Nu pot să intru ca un om normal în niciun magazin"

Vineri, 08 Martie 2024, ora 04:25
29732 citiri
Mărturisirea unui român care s-a mutat la țară: "Nu pot să intru ca un om normal în niciun magazin"
Imagine dintr-un supermarket FOTO / Pexels

Cei care renunță la viața de la bloc pentru a se muta la țară iau decizia cu speranța că vor petrece mai mult timp în aer liber cultivând legume și vor avea astfel și o alimentație mai sănătoasă.

Un român care a devenit pasionat de grădinărit a mărturisit cu umor că a dezvoltat o dependență față de cumpărăturile specifice acestei activități.

"Nu pot să intru ca un om normal în niciun magazin"

"Salut, sunt Adrian și am o problemă.

De vreo lună, de când a început să miroasă timid a primăvară, nu pot să intru ca un om normal în niciun magazin.

Intru la Lidl să iau o pâine, mă opresc la arpagic și pliculețe de semințe.

Intru la Carrefour să iau o pâine, rămân blocat la un raft cu săculeți cu arpagic și mângâi plicurile cu semințe. Mereu același tip, aceleași legume.

Am mai cumpărat impulsiv încă doi copăcei și mi-am dat peste mână să nu mai iau niște arpagic de la Brico, unde intrasem să cumpăr niște sârmă. Eram convins că nu mai au loc doi copăcei în curte, acum cred că mai am loc pentru minim 4.

Leroy? Normal, arpagic, pliculețe și semințe, deși intrasem după becuri.

Există vreun tratament? Menționez că am plantat deja de două ori arpagic anul ăsta. Și că mâncăm tot neamul cam 1 kil de ceapă pe an.

Sau să mai cumpăr niște teren?", a scris acesta pe grupul Mutat la țară- viața fătă ceas.

"E o boală, grea. Nu are leac"

În comentarii, și alții descriu situații asemănătoare.

"Unii dintre noi s-au apucat de plantat arpagic din toamna."

"Usturoiul nu vă place? De ce-l discriminați, în favoarea arpagicului? Maioneză de usturoi făcută din usturoi producție proprie este ceva de vis. Mai ales cu ouă fierte moi, de la păsările alergate prin curte."

"La fel și aici săptămâna asta. Am intrat la Lidl după un Pepsi și am ieșit cu 2 plicuri de fasole, 2 de vinete (din astea chiar nu aveam) și 4 unelte de grădină. Am intrat în Profi și mi-am luat sămânța pentru mazăre. Am văzut vicii mai rele de atât. Problema mea acum e că mă gândesc că îmi trebuie și lada frigorifică pentru că nu o să am loc de toate. Vreme bună de grădinărit!"

"Eu am plecat pentru gresie pentru terasă și ceva pentru scări și m-am întors cu portbagajul plin de trandafiri diverse soiuri, zmeură, agriși și coacăz. Nu cred că există vindecare".

"E o boală, grea. Nu are leac."

"Cereți voie să plantați și la vecini. Eu v-aș primi".

"Aceeași problema și aici. În plus, parcă și ustensilele de grădinărit cumpărate anul trecut se cer schimbate. Boală grea!"

"Am aceeași boală. Încercați să plantați floricele în afară porții. Poate vă mai descărcați".

"Din Praga am luat 1/4 portbagaj de bulbi și semințe, după ce luasem tot ce aveam nevoie deja din țară. Cum stau de 9 ani la casă, cred că e deja timpul să fac o seră subterană și o grădina suspendată peste cea pe care o am. Am discutat deja cu copiii, sunt dispuși să înceapă săpăturile alături de mine”.

Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Băsescu despre retragerea lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Nu pot să vă spun. A fost o discuţie privată. Gândiţi-vă la soluţia abruptă pe care i-am dat-o”
Fostul președinte Traian Băsescu a declarat duminică seara, 28 aprilie, că a avut o discuție privată cu medicul Cătălin Cîrstoiu privind cursa pentru Primăria Capitalei. Traian...
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Traian Băsescu dezvăluie care e singura situație în care Gabriela Firea ar putea câștiga Primăria Capitalei. „Pentru Ciolacu nu va fi bine”
Fostul președinte Traian Băsescu a comentat duminică seara, 28 aprilie, într-o emisiune la Digi24, șansele Gabrielei Firea de a câștiga alegerile locale. Fostul șef al statului este de...
#mutare la tara, #gradinarit, #problema, #cumparaturi , #stiri sociale