Ce observă de fapt musafirii imediat ce intră în casa ta. "Nu ai timp să ștergi praful? Stinge luminile și nimeni nu va ști"

Joi, 28 Martie 2024, ora 22:10
5243 citiri
Ce observă de fapt musafirii imediat ce intră în casa ta. "Nu ai timp să ștergi praful? Stinge luminile și nimeni nu va ști"
Musafiri la masă FOTO Pexels

Să primești oaspeți în casa ta, fie că este vorba despre o întâlnire informală sau o petrecere elegantă, poate fi stresant - mai ales dacă ai tendințe anxioase sau perfecționiste.

Poate ești o persoană obsedată care zăbovește asupra fiecărui detaliu al casei care trebuie să fie impecabil. Poate îți este greu să te bucuri de vizită pentru că ești preocupat de ceea ce vor crede oaspeții despre spațiul în care trăiești. Dar nu are sens să-ți pierzi timpul și energia agonizând asupra lucrurilor care nu vor fi semnificative - sau chiar observabile - pentru oaspeții tăi.

Publicația huffpost.com a întrebat experți în case să spună ce observă de fapt oaspeții imediat despre casa ta - și la ce probabil nu acordă atenție deloc.

Mirosul

Mirosul casei tale îi întâmpină pe oaspeți imediat ce intră, a spus experta în curățenie Becky Rapinchuk, femeia din spatele Clean Mama. Și vrei ca acea primă impresie senzorială să fie una bună.

"Nu întotdeauna recunoaștem mirosul propriilor case, așa că este important să deschizi o fereastră, să pornești un difuzor sau să arzi o lumânare dacă există un miros de acoperit," a declarat ea pentru HuffPost. "Dacă casa ta are un miros de animale de companie, schimbă litiera, spală așternuturile animalelor de companie și bagă un aspirator, rapid."

Iluminatul

Iluminatul bun ajută la crearea unei ambianțe primitoare în casa ta - iar oaspeții tăi vor observa, a spus designerul de interior din Los Angeles, Megan Hersch, fondatoarea Studio MG Interiors.

"Aceasta poate fi la fel de simplu ca adăugarea câtorva veioze în jurul spațiilor tale sau creșterea puterii de watt în unele becuri," a spus Hersch, care este și fondatoarea firmei de design e-roomLift, pentru HuffPost. "Dar o casă slab luminată nu este atrăgătoare. Toți vrem să ne vedem unul pe celălalt și să ne simțim confortabil mișcându-ne în jurul spațiilor din casa ta, deci luminează-o."

"Un iluminat adecvat poate transforma un spațiu obișnuit „într-un decor magic”, a spus organizatorul de evenimente din Las Vegas, Brooke Primm, creatorul din spatele The Uncommon Hostess, pentru HuffPost.

"În loc să vă bazați exclusiv pe lumini de tavan, încercați să incorporați diferite surse de lumină dacă întâlnirea voastră este în timpul serii", a spus ea. "Dacă găzduiești în timpul zilei, asigură-te că tragi toate draperiile pentru o atmosferă luminoasă și primitoare."

Dezordinea

Când găzduiești, oaspeții vor observa la o scurtă privire cât de ordonat sau dezordonat este spațiul tău. A aranja zonele comune și a menține suprafețele, precum masa de cafea și blatul de bucătărie, libere de dezordine poate ajuta la crearea unei atmosfere mai relaxante.

"Toți știm asta și chiar și eu am dificultăți în a mă conforma acestei devize, dar un spațiu curat este o minte clară și asta este ceva ce oaspeții tăi vor simți și ei", a spus Hersch. "Pune la loc ceea ce trebuie și desigur, păstrează doar ceea ce-ți aduce bucurie!"

Dacă bucătăria și baia sunt curate

Nu trebuie să cureți în profunzime fiecare colțișor al casei tale înainte de a primi oaspeți. Dar o curățenie de bază a bucătăriei și a băii va lăsa o impresie bună.

"Dacă știi că oaspeții tăi vor fi în bucătărie, ia câteva minute să ștergi blaturile și să cureți fața electrocasnicelor," a spus Rapinchuk. "În baie, ștergeți blaturile, puneți prosoape proaspete și curățați vasul de toaletă."

Plante de interior

Încorporarea unor elemente de vegetație în decorul casei tale adaugă o notă vibrantă de culoare și textură spațiului, apreciată de oaspeți. În plus, plantele de interior au proprietăți de stimulare a stării de spirit, ceea ce va contribui la cultivarea unei energii pozitive pentru întâlnirea ta.

"Fiecare cameră [din casa mea] are o abundență de plante, și oaspeții vor face întotdeauna comentarii despre ele!" Donovan Ho, fondatorul blogului de pe coasta de vest Hothouse Jungle, a declarat pentru HuffPost. "Fie complimente despre frumusețea plantelor, fie declarând că nu pot să țină plante în viață - acestea sunt întotdeauna un punct de pornire pentru conversații."

Holul de intrare

Dacă ai un hol tradițional în casa ta, designerul de interior din Los Angeles, Brooke Spreckman, proprietar al Design Hutch, recomandă să "faci tot ce poți în ceea ce privește finisajele și accesoriile în acest spațiu", a spus ea. Deoarece este prima cameră pe care oaspeții o observă când intră, este o oportunitate de a face ceva care atrage atenția.

"Podeaua poate fi un accent, iluminatul poate fi mai creativ, finisajele pereților pot ieși în evidență. Articolele de artă pot fi supradimensionate - sau doar unice în general", a spus Spreckman.

Mobilier interesant

Ho a spus că primește întotdeauna complimente de la oaspeți pentru diferite piese de mobilier din casa sa, "fie că este vorba despre un scaun ciudat sau o canapea din catifea frumoasă."

"Oaspeții observă, de asemenea, de obicei, gama și mixul de piese de decor tradiționale și moderne din întreaga casă", a adăugat el.

Pereții goi

Potrivit lui Hersch, pereții goi pot fi un pic dezamăgitori. Adăugarea unor piese de artă și fotografii încadrate poate face minuni pentru un spațiu.

"Sa intri într-o casă care pare neterminată nu te face să te simți foarte bine primit", a spus ea. "Merită să petreci ceva timp și buget pentru a avea piese de artă. Există colecții grozave, chiar și pereți galerie pre-făcuți. Nu-ți fie frică să cumperi și o piesă mai mare!"

Muzica

Muzica stabilește tonul pentru întâlnirea ta, așa că alege ceva care să contribuie la atmosfera pe care o dorești.

"Poți crea un playlist care se potrivește cu tema petrecerii tale sau poți alege piese muzicale care sunt relaxante și liniștitoare", a spus Primm. "Personal, îmi place să pun coloanele sonore din 'Bridgerton', deoarece sunt melodii familiare, dar nu foarte distractive."

Temperatura

Temperatura este un element pe care unele gazde uită să-l ia în considerare, dar este destul de importantă pentru experiența oaspeților tăi.

"Este esențial să te asiguri că temperatura din casa ta este confortabilă", a spus Primm.

Și iată la ce probabil oaspeții nu acordă atenție:

Pe de altă parte, există lucruri la care gazdele se pot concentra excesiv, dar care de fapt nu sunt atât de importante pentru oaspeți. Iată ce nu face mare impresie, potrivit experților.

Detaliile mici de decor

Micile elemente decorative tind să fie trecute cu vederea de către oaspeți.

„Nimeni nu va observa dacă o vază nu este plasată meticulos sau dacă o pernă este așezată perfect,” a spus Primm.

Atunci când găzduiești, este o idee bună să minimizezi numărul de piese mici de decor pe orice suprafețe de masă și pe blat, „deoarece acele suprafețe sunt susceptibile să fie utilizate de către oaspeții tăi,” a spus Spreckman.

„Pentru a evita să fie aglomerate, nu-ți face griji în legătură cu a avea o mulțime de decoruri pregătite,” a continuat ea. „Dacă de obicei îți aranjezi suprafețele într-un anumit mod, dar nu sunt perfecte pentru a găzdui, mai puțin înseamnă mai mult în aceste cazuri.”

Cât de bine ai curățat

În ceea ce privește curățenia înainte ca oaspeții să sosească, fă tot ce poți, dar încearcă să nu te stresezi prea mult în legătură cu asta.

„În timp ce mereu fac ordine - uneori o curățenie mai profundă și uneori doar o ordonare rapidă - oaspeții niciodată nu comentează cât de curată este casa,” a spus Ho. „Am învățat să nu stau prea mult pe gânduri sau să fiu paranoic în legătură cu cât de curată și prezentabilă este casa.”

Și dacă rafturile cu cărți sunt un pic prăfoase, probabil că oaspeții nu vor observa.

„Nu ai timp să ștergi praful? Stinge luminile și nimeni nu va ști,” a spus Rapinchuk.

Dormitoarele

Oaspeții tăi probabil nu își vor petrece timpul în dormitoare, deci nu-ți face griji dacă scaunul tău de haine este plin de haine sau dacă cearșaful de pat arată un pic mototolit.

„Închideți ușile dacă acestea nu sunt pregătite pentru oaspeți,” a sfătuit Rapinchuk.

Tacâmuri și veselă de lux

Nu merită să cheltuiți bani pe farfurii sau tacâmuri scumpe pentru oaspeții de la cină, a spus Hersch. De ce să-ți epuizezi bugetul pe ceva de care nu le pasă?

„Există atât de multe seturi de masă distractive.”

Scaunele de masă

Oaspeții probabil nu își vor da seama de scaunele de masă ale tale decât dacă, desigur, „sunt incredibil de incomode”, a spus Spreckman.

„De obicei, oaspeții își petrec timpul stând pe un scaun de masă în loc să le privească”, a continuat ea. „Deci, dacă ai cheltuit toți banii pe orice altă piesă de mobilier când ai reamenajat casa ta și nu mai ai bani pentru a investi în scaune de masă, cumpără ceva neutru, simplu și accesibil în acest moment. Pentru că aceasta este cea mai puțin observată piesă atunci când găzduiești.”

Și un ultim gând: Este ușor să te lași prins de ideea că lucrurile trebuie să fie perfecte atunci când ești gazdă, a spus Primm, când de fapt nu este așa.

„De atâtea ori lăsăm teama de a nu corespunde unui anumit standard să ne oprească să ne adunăm”, a spus ea. „Dar, în final, cei mai mulți oameni doresc doar să creeze amintiri, să simtă conexiunea și să fie aduși împreună într-un mod semnificativ. Asigură-te că te concentrezi pe conectarea cu oamenii din casa ta, restul va urma.”

Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Lecția de viață a unei românce care îi va pune pe mulți pe gânduri. "Vedeți dacă nu cumva aveți chiar tot ce vă trebuie"
Majoritatea oamenilor se află într-o alergătură continuă, din dorința de a avea mereu mai mult. Adesea ne comparăm cu cei din jur și avem o stare de insatisfacție legată de viață. Unii...
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Acuzații de fraudă electorală: cum au „semnat” mai mulți membri USR pe listele Dianei Șoșoacă. „Adepţii şoşocişti, o infracţiune”
Stelian Ion, deputat USR, candidat al alianţei Dreapta Unită la Primăria Constanţa, atrage atenţia că semnătura sa şi a altor colegi din USR Constanţa apare în mod fraudulos pe lista de...
#musafiri, #curatenie, #casa, #prima impresie, #miros, #corpuri iluminat , #stiri magazin