Realizările românilor după ani de muncă în străinătate: "Am reușit să ne facem un colțișor de rai acasă" FOTO

Miercuri, 26 Aprilie 2023, ora 23:02
16719 citiri
Realizările românilor după ani de muncă în străinătate: "Am reușit să ne facem un colțișor de rai acasă" FOTO
Imagini din gospodăria româncei revenite în România FOTO Facebook

În timp ce mulți români au plecat să lucreze în străinătate pentru salarii mai mari sau fac planuri pentru acest pas, alții au decis că este timpul să revină în țară.

Cu banii strânși după ani de muncă departe de țară, unii își deschid mici afaceri sau își asigură o viață decentă la bătrânețe. Alții își cumpără proprietăți.

Este cazul unei românce care a început o viață nouă la țară și muncește în gospodărie.

"După mulți ani de străinătate, după mulți ani de muncă și trudă am reușit să ne facem un colțișor de rai ACASĂ. Mulți prieteni ne spuneau că în țara noastră nu se poate trăi frumos, că în țara noastră o să ne fie foarte greu. Aceste poze fac cât o mie de cuvinte", a scris aceasta pe grupul Mutat la țară - viața fără ceas.

"Morala este să mergi în străinătate și apoi să-ți faci colțul de rai"

Postarea a strâns mii de aprecieri și sute de comentarii în care femeia este felicitată.

"Felicitări din inima pentru pasul făcut și realizare. Tihna sufletului e importantă, iar cu efort și muncă ne putem gospodări și în România."

"Dacă ai bani poți, mai bine zis."

"Când omul sfințește locul se numește "acasă"! Felicitări! Sigur că trăim în România, dar cum se spune, "fie pâinea cât de rea, tot mai bine în țara ta"! Dar aici sunt rădăcinile, părinții, neamurile, prietenii din copilărie, amintirile de suflet! Să nu uităm că suntem muritori, aici ori în orice colț de lume și nu luăm nimic cu noi."

"M-aș bucura să fie cât mai mulți ca voi! Fiți binecuvântați! Vise mărețe și împlinite!"

"Morala este să mergi în străinătate și apoi să-ți faci colțul de rai, nu puțini înjură la greu pe străinii care le dau de muncă! Aș dori să știu cât îi trebuie unui bugetar, învățător, profesor, medic, exclus preot, să facă ce ați făcut în colțul de rai, atenție mare, când ieșiți pe frumoasa poartă vă întâmpină cu drag Românica cu tot ce știm noi ce oferă."

"Este Românica noastră cu bune și rele, 17 ani de străinătate am tânjit după ea. Dorul de casă a fost cel mai greu de suportat", a răspuns autoarea postării.

"Problemele încep când ieși din curte"

"Felicitări în primul rând pentru decizia de a vă întoarce! Să vă bucurați de tot ce ați realizat, sunteți acasă! Eu vând ouă și păsări! Nu sunt sume mari, dar pentru cereale lună de lună suficient, mâncăm în primul rând sănătos!"

"Eu zic să fim sinceri cu noi înșine. Ce șanse are o tânără familie de muncitori (să lucreze în fabrică cu salariul minim pe economie) să își cumpere o casă, chiar și la țară, să o modernizeze și să își cumpere o mașină și să trăiască decent cu 2 copii? Dacă vă descurcați dv, eu cred că nu plecați afară.

Așa, cu banii din afara țării să îți aranjezi casa, grădina, tot, da, acum poți fi mai liniștit. Dacă aveți și o pensie din afara țării, este super.

Credeți că multor romani nu le-ar plăcea să-și facă confort în casă și curte frumoasă?"

"Superb. Problemele încep cînd ieși din curte. Cînd dai piept cu corupția, mitocănia, mizeria. Cu lipsa bunului simț în circulație, în mall, în parcuri. Să vă dea Dumnezeu multă sănătate și noroc în viață!"

"Să reușești trebuie muncă, sacrificiu și familie unită"

"Nu știu dacă ați fost sau sunteți prin altă țară, chiar dacă mulți consideră că în România sunt multe probleme și sunt nu va contrazic, tot mi-a fost dor de ea firar să fie și nu ne-am lăsat până nu ne-am întors și nu regretăm nici o secundă. Suntem de 4 ani acasă după 17 pe afară", a explicat autoarea postării.

"Minunat, nicăieri nu este ca acasă, toți banii din lume nu pot compensa ceea ce ați realizat, aici ești acasă."

"Peste tot, în orice colț al lumii, omul sfințește locul!

Unde e om harnic și priceput, totul înflorește, iar viața în acel loc, pare o viață în rai!"

"Oameni harnici! Foarte frumos ați făcut! Se poate trăi frumos oriunde, dar cu atât mai mult unde îți sunt rădăcinile, adică acasă! Bun venit și multă sănătate, să vă bucurați de frumusețile ce le-ați făcut!"

"Totul se poate exprimă printr-un cuvânt, harnici. Să reușești trebuie muncă, sacrificiu și familie unită. Trebuie să recunoaștem că muncind în străinătate este un sacrificiu, doar cine a muncit înțelege, dar câștigi mult mai mult decât la noi și apoi investești în locul cel mai drag, ACASĂ."

"Îmi pare rău că românii trebuie să plece în afară că să își facă o mică gospodărie. Așa cum e firesc să aibă fiecare familie. Satul să fie dotat cu toate utilitățile și cu școli pentru copii,o farmacie și un dispensar + plus transport. Ca oamenii să poată trăi decent în satul lor."

Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Veste teribilă pentru naționala României. Internaționalul scos cu targa de pe teren va lipsi la Euro 2024 VIDEO
Selecționerul Edi Iordănescu a primit o veste neplăcută de la unul dintre cei mai în formă internaționali români, în perspectiva participării României la Euro 2024. Astfel, Olimpiu...
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Bancul Zilei: Ce gogoși mai bagă românii la telefon
Doi vecini Ia telefon: - Ce faci, Ioane? - Bine. În Maldive! - În Maldive? Ce faci acolo? - Vacanță, distracție. Mai o plajă, mai un cocktail, mai un sushi. Tu? - Eu în...
#munca strainatate, #Romania, #intoarcere Romania, #romani, #mutare la tara, #gospodarie, #realizare , #stiri sociale