Vestea pe care o astepta Tiriac: Mugur Isarescu e gata sa cedeze Arenele BNR

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 17:574874 citiri
Vestea pe care o astepta Tiriac: Mugur Isarescu e gata sa cedeze Arenele BNR
Foto: Captura Youtube

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale, este gata sa cedeze Arenele BNR.

Isarescu a fost vizitat luni de catre presedintele Comisiei Economica, Industrii si Servicii din Senat, Daniel Zamfir, cei doi discutand despre situatia terenurilor destinate sportului aflate in proprietatea BNR.

"Surpriza a fost ca am fost intampinati de domnul guvernator, care mi-a explicat tot istoricul bazei sportive. Vestea buna e ca domnul guvernator e foarte deschis in a ceda aceste terenuri sportului. Am facut o vizita si am identificat ce s-ar preta la asa ceva, la toate terenurile de tenis, terenul de fotbal din spate. Domnul guvernator mi-a confirmat ca nu poate fi vorba de suma de 35 de milioane de ore si se va face o evaluare a obiectivelor respective, urmand ca in cel mai scurt timp sa intram in discutii cu MTS, LPF, pentru ca dimineata am avut o discutie cu presedintele ligii, care ar fi interesat de terenul de fotbal, FRT sau Primaria.

Toate sunt interesate sa ia o parte din aceste obiective. Sunt insa anumite cladiri care nu pot fi transferate. Dar partea sportiva poate face obiectul unui schimb pe care domnul guvernator doreste sa-l faca, pentru ca domnul guvernator s-a aratat deschis si sa primeasca alte imobile fie de la Primaria Captale fie de la MTS. Important este insa ca acea suma de 35 de milioane nu se pune in discutie", a declarat Zamfir, citat de News.ro.

Politicianul a mai dezvaluit ca Isarescu este gata sa renunte chiar gratis la Arenele BNR, insa cadrul legal nu ii permite.

"Domnul Isarescu chiar a spus ca, avand in vedere nivelul degradarii terenurilor de tenis, le-ar da si gratis daca i-ar permite legea. Eu nu-mi doresc sa se transeze in instanta aceasta problema, pentru ca ar fi de durata, cei de la BNR ne-au prezentat si un act de proprietate din 1946".

Arenele BNR au devenit motiv de disputa chiar politica.

Ion Tiriac a solicitat in Parlament ca Banca Nationala sa renunte la arene pentru ca urmatorul proprietar sa poata investi in reabilitarea acestora.

Omul de afaceri a avertizat ca poate da in judecata BNR daca nu gaseste intelegere.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News