Mugur Isarescu primeste titlul de Doctor Honoris Causa, la Iasi

Luni, 11 Mai 2009, ora 15:122239 citiri
Mugur Isarescu primeste titlul de Doctor Honoris Causa, la Iasi

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, prof. univ. dr. Mugur Isarescu, primeste miercuri titlul de Doctor Honoris Causa la propunerea Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor (FEEA), a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", din Iasi.

Cu ocazia acestei ceremonii are loc si lansarea lucrarii Istoria Bancii Nationale a Romaniei in date, volumul al II-lea, perioada 1915-1918, informeaza Buna Ziua Iasi.

Conducerea facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor din Iasi vrea sa marcheze prin acest titlu intreaga activitate a lui Mugur Isarescu, una impresionanta de altfel.

Guvernatorul BNR a absolvit, in anul 1971, cursurile Facultatii de Comert Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Din septembrie 1990 este guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei. Si presedintele Romaniei, Traian Basescu, i-a conferit, in 2007, Ordinul Meritul Industrial si Comercial in grad de Mare Ofiter, pentru cea mai spectaculoasa perioada de crestere a BNR de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News