Mugur Isarescu, intalnire in secret cu bancherii - Vezi ce au discutat

Marti, 20 Iulie 2010, ora 15:19
5809 citiri
Mugur Isarescu, intalnire in secret cu bancherii - Vezi ce au discutat
Foto: Famouswhy.ro

Mugur Isarescu, guvernatorul bancii nationale, s-a intalnit luni seara cu bancherii, in secret.

Se pare ca sefii celor mai importante banci din Romania vor sa solicite, la intalnirea cu FMI si BNR ce va avea loc peste doua zile, reducerea expunerii pe piata locala, informeaza Adevarul.

Astfel, acordul de la Viena, care presupune ca principalele noua banci cu capital strain din Romania sa isi mentina expunerea locala, ar putea fi revizuit.

Guvernatorul sustine ca nu ar dori ca revizuirea acordului sa fie inteleasa gresit, ci ca o reducere a datoriei pe termen scurt.

"(...)Ar trebui sa avem o discutie si o explicatie ca acest lucru sa nu fie inteles negativ: au plecat bancile cu banii. Nu, s-a redus expunerea fata de Romania, deci s-a redus si datoria pe termen scurt", a explicat Isarescu.

Potrivit Gandul, guvernatorul a discutat cu bancherii si despre testele de stres pentru banci ce vor fi efectuate la nivelul Uniunii Europene, dar si despre imprumuturile acordate de banci statului, chestiune in care BNR nu va interveni.

Bancherii spun ca nu si-ar diminua expunerea, pentru ca sunt aici ca sa faca bani

Potrivit unor surse de pe piata bancara citate de NewsIn, bancherii nu ar fi cerut BNR reducerea expunerilor bancilor cu capital strain, insa se pare ca intalnirea de la Bruxelles cu reprezentantii FMI ar putea furniza suprize.

La intalnire s-au discutat chestiuni legate de starea economiei, dar si despre unii indicatori bancari, in prezenta ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.

Anterior, un oficial al BNR a declarat pentru NewsIn ca principalele noua banci nu vor cere, cel mai probabil, la Bruxelles, reducerea expunerilor pe Romania.

"Stiu pozitia generala, participantii nu au exprimat nimic oficial in sensul reducerii expunerii pe Romania", a spus reprezentantul BNR.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#Mugur Isarescu, #Isarescu intalnire bancheri, #Isarescu intalnire secret , #stiri Mugur Isarescu