Mugur Isărescu: Leul rămâne o monedă comparativ mai stabilă decât cele din regiune

Luni, 09 August 2021, ora 15:161557 citiri
Mugur Isărescu: Leul rămâne o monedă comparativ mai stabilă decât cele din regiune
Moneda naţională rămâne o monedă comparativ mai stabilă decât cele din regiune, spune Isărescu FOTO Hepta

Probabilitatea ridicată de manifestarea unui noul val pandemic trebuie avută în vedere şi intră în zona de monitorizare a Băncii Naţionale a României (BNR) a declarat luni, 9 august, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a precizat că moneda naţională rămâne o monedă comparativ mai stabilă decât cele din regiune.


"Nu am pierdut încrederea în activitatea economică şi nici încrederea societăţii, şi, pe de altă parte, deprecierea cât s-a manifestat, a ajutat la corecţia treptată a deficitului extern. Sau ajută. După mişcările din anul precedent, care au arătat leul mult mai stabil decât monedele cu care ne comparăm, începând cu primăvara acestui an, celelalte s-au mai apreciat, apoi s-au repreciat, excepţie face coroană cehă. Leul rămâne o monedă comparativ mai stabilă decât cele din regiune.

Cursul valutar rămâne un indicator la care întreaga societate se uită ca indicator de stabilitate şi de încredere, adaugă el.


"Evoluţia încurajatoare a situaţiei medicale a permis relaxarea restricţiilor în prima parte a anului. Totuşi, probabilitatea ridicată de manifestarea unui noul val pandemic trebuie avută în vedere şi intră în zona de monitorizare a Băncii Centrale a României.


Ridicarea majorităţii restricţiilor şi refacerea încrederii au susţinut revenirea activităţii economice într-un ritm alert.

Practic, din trimestrul I, mai degrabă spre sfârşitul trimestrului I, s-a schimbat poziţia ciclică a economiei, ajungem din nou într-un surplus, ca să spun aşa, al cererii, deocamdată mic, tolerabil", a adăugat Isărescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News