Isarescu: Sunt onorat sa fiu colonel in armata romana, cam tarziu dar asta este

Luni, 06 August 2012, ora 15:255658 citiri
Isarescu: Sunt onorat sa fiu colonel in armata romana, cam tarziu dar asta este

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat luni ca este onorat sa fie colonel in armata romana, mentionand cu nu i s-a adus la cunostinta acest lucru.

"Sunt onorat sa fiu colonel in armata romana, cam tarziu, dar asta este. Am facut armata in Romania, nu in alta parte. Am facut o scoala de ofiteri, stiam ca sunt locotenent, nu mi-au spus cand m-au avansat. Dar nici nu vreau sa insist, doar sa va adresati cu respect, ca unui colonel", a mentionat Isarescu.

"Si tata a fost facut colonel tot la batranete, cu toate ca facuse si armata si razboiul", a mai spus Isarescu, intrebat fiind cum comenteaza ca a fost avansat alaturi de alti membri PDL.

Numele guvernatorului BNR figureaza pe listele intocmite de comisia MApN care a verificat modul de acordare a gradelor militarilor in rezerva in anii 2011 si 2012 si a stabilit ca in acesti ani au fost acordate, in total, 442 de grade in rezerva si au fost facute 393 de avansari in grad in rezerva fara respectarea conditiilor legale.

Listele au fost publicate pe site-ul MApN vineri. Pe acestea figureaza politicieni, primari, sportivi si oameni de afaceri in cazul carora comisia MApN a stabilit nereguli in acordarea gradelor militare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News