Isarescu: Stirile de senzatie despre cresterile de preturi au un cost de pana la 0,5% in inflatie

Joi, 04 Noiembrie 2010, ora 15:502143 citiri
Isarescu: Stirile de senzatie despre cresterile de preturi au un cost de pana la 0,5% in inflatie
Foto: Arhiva

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, joi, ca stirile de senzatie despre cresterile de preturi pot pune o presiune pe inflatie de pana la 0,5%, cerand mass-media sa selecteze mai bine mesajele pe care le transmit.

"Eu am vorbit despre anticipatii inflationiste, insa daca de dimineata pana seara se vorbeste despre cresteri de preturi... Incercam sa calmam populatia si sa transmitem un mesaj mai virulent decat de obicei legat de toate aceste discutii, pe ideea ca se poate discuta orice in tara asta fara niciun cost. Faceti stiri de senzatie? Foarte bine! Sa stiti insa ca ele au un cost. Acesta este mesajul pe care va rog sa-l transmiteti. Daca urmariti numai vanzarea de stiri la televiziune, dati in continuare bombe din astea si atunci, noi ce sa facem?...Nu spun ca acesta este motivul, dar ele au un cost de 0,1, 0,2 sau 0,5% (in inflatie. n.r.)", a precizat Isarescu.

El a spus ca nu oricine ar trebui sa aiba dreptul sa se duca la televizor si sa-si promoveze interesul.

"Vreti sa traiti intr-o tara cu inflatia scazuta? Diciplinati-va va rog. Selectati mai bine mesajele, daca vreti sa va spun mai clar. Ca nu orice trancanitor din aceasta tara are dreptul sa se duca la televizor si sa-si promoveze interesul. Ca asta faceti. Se duce producatorul de carne de pui si isi promoveaza interesul. Si doua zile, pentru ca merge foarte bine mesajul pe ideea ca se prabuseste tara, il tot repetati pe burtiera. Vreti sa va spun mai in clar? Aveti oameni care in mod zilnic ne vorbesc despre depreciere? Cautati-i la conturile in valuta ca sa vedeti cata valuta au. Cam despre asta este vorba", a spus Isarescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Dan-Ionescu
rank 5
de ce nu a fost si nu este indicat sa fie presedinte si poate nici guvernator
SpiritCivic
rank 5
Domule Guvernator Isarescu. Vreau sa va informez ca trebuie sa faceti mai intai curatenie in propria dumneavoastra gradina. Incepeti cu domnul Vasilescu. EXACT, VASILESCU DE LA BNR, DOMNUL ACELA MAI SFATOS SI CAM IN VARSTA PENTRU BAZACONII IN DIRECT LA TV