Isarescu, reales presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara

Marti, 14 Iunie 2011, ora 17:50768 citiri
Isarescu, reales presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, a fost reales presedinte al Comitetului National pentru Stabilitate Financiara (CNSF) pentru un mandat de un an. in cadrul sedintei ordinare care a avut loc marti.

Membrii CNSF au analizat evolutiile recente ale sectorului financiar din Romania, concluziile misiunii comune a Comisiei Europene, Fondului Monetar International si Bancii Mondiale din perioada 27 aprilie - 9 mai 2011, precum si reperele colaborarii inter-institutionale in vederea intaririi supravegherii in sistemul financiar.

Totodata, membrii CNSF au discutat rezultatele consultarii publice lansate de catre Comisia Europeana in data de 6 ianuarie 2011 privind detaliile tehnice ale cadrului european de gestiune a crizelor in sectorul financiar. S a realizat, de asemenea, un schimb de opinii referitor la cel de-al doilea exercitiu european de testare a rezistentei bancilor la factori de risc, in curs de derulare in prezent.

La intalnire au participat, pe langa guvernatorul BNR, secretarul de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice Bogdan Dragoi, presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Gabriela Victoria Anghelache, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Angela Toncescu si directorul general al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Cristian Rosu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News