Isarescu: Nu cred ca statul roman are acum o nevoie acuta de bani

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 13:132229 citiri
Isarescu: Nu cred ca statul roman are acum o nevoie acuta de bani

Ministerul de Finante nu duce lipsa de bani, iar stirea aparuta in presa cum ca ministerul se duce la banci ca sa ia bani pentru a plati imprumuturi vechi nu are fundament, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Ministerul de Finante are bani si ar face bine sa plateasca la scadenta imprumuturile vechi si sa iasa la cateva zile sa faca imprumuturi noi. Nu cred ca statul roman are acum, acut, o problema de finantare. Si cand zic 'nu cred', luati cuvintele din partea guvernatorului BNR, nu de la mine personal", a precizat Isarescu, in cadrul evenimentului "Bursa de Valori Bucuresti - 15 ani de Bursa moderna".

Guvernatorul a tinut sa anunte si faptul ca bancile s-au plans ca le este greu si ca nu marimea deficitului este problema.

"Au spus 'ne e greu sa finantam un buget in care grosul sumei se duce pe salarii, pe pensii, iar sumele de investitii sunt foarte mici'.(...) Cum percep bancile care sunt cu capital strain asemenea mesaje confuze din partea legislativului? Printr-o credibilitate scazuta, care are costurile sale.

Daca mai adaugam la acest lucru si mediatizarea normala a acestei stari de confuzie prelungita, si nu acuz pe nimeni, ci pun in oglinda ce vede o persoana la tv si in ziare, ne dam seama ca de aici si pana la a suporta costuri ridicate pentru finantare nu este decat un pas", a adaugat el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News