Isarescu cere ca dialogul pe probleme economice sa fie imbunatatit

Miercuri, 04 August 2021, ora 19:541295 citiri
Isarescu cere ca dialogul pe probleme economice sa fie imbunatatit

Romania are probleme in ceea ce priveste dialogul si dezbaterea publica pe probleme economice si mai ales macroeconomice, iar aceasta situatie ar trebui sa se schimbe in bine cat mai curand, este de parere guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu.

Seful BNR a facut apel ca acest discurs sa devina mult mai echlibrat si coerent, caci in caz contrar vor fi probleme atat pe plan intern, cat si international.

"Banca Nationala a Romaniei a subliniat, in repetate randuri, ca dialogul public in Romania, mai ales in ceea ce priveste chestiunile financiare, bancare, problemele economice si mai ales macroeconomice, trebuie sa fie imbunatatit. Acum, mai mult decat altadata, dominanta discursului public trebuie sa fie echilibrul, coerenta, ratiunea, si nu emotia si exagerarile care distorsioneaza si fac mult zgomot. Zgomot care ne este din ce in ce mai greu sa-l explicam atat pe plan intern, cat si international", a afirmat Isarescu, citat de Evenimentul Zilei.

Din punctul sau de vedere, normalitatea in discursul public poate fi adusa de catre Asociatia Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR), institutie care organizeaza, joi, la sediul BNR, a doua editie a conferintei anuale.