Dobanzi mai mici la acordarea creditelor, peste o luna

Vineri, 08 Mai 2009, ora 08:301903 citiri
Dobanzi mai mici la acordarea creditelor, peste o luna
Foto: Arhiva

Reprezentantii bancilor afirma ca in urmatoarea perioada dobanzile depozitelor vor scadea brusc si ca peste aproximativ o luna dobanzile la acordarea creditelor vor fi mai mici.

Acest lucru se datoreaza deciziei BNR de a reduce cu 0,5 puncte procentuale dobanda de referinta, de la 10% la 9,5% pe an, potrivit Evenimentul Zilei.

In urma acestei masuri si a faptului ca bonificatiile la depozite au scazut treptat in ultima perioada, cei mai avantajati vor fi deponentii care si-au constituit depozite la termen de un an cu dobanzi fixe de circa 13%-15% pe an, ei beneficiind de bonificatia promotionala pe tot parcursul anului.

"Bancile sunt in limite tolerabile si cele care au avut tendinta sa aiba o pondere mai mare a creditelor neperformante au avut grija sa se capitalizeze. Personal, sunt mai ingrijorat de costul pe care si l-au asumat in privinta dobanzilor la depozite, foarte mari", a declarat seful bancii centrale. El a adaugat ca sunt si institutii financiare care nu si-au blocat deloc creditarea, totusi, aceasta scazand destul de mult", spune Mugur Isarescu, guvernatorul BNR.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News