Trei motive pentru care Putin nu va folosi armele nucleare în Ucraina. Explicațiile unui expert militar rus

Marti, 27 Septembrie 2022, ora 23:24 6972 citiri
Putin preferă retorica nucleară FOTO Twitter

Kremlinul nu va lansa lovituri nucleare asupra Ucrainei sau a oricărei alte țări din Occident, pentru că un astfel de pas nu va rezolva niciuna dintre problemele Rusiei, spune expertul militar rus Ruslan Leviev.

"Cred că aceasta este o altă poveste de groază de la Kremlin... Nu aș lua-o în serios. Riscurile sunt minime ", a spus Leviev.

El a menționat trei motive pentru care Putin probabil nu va da curs amenințărilor sale nucleare.

În primul rând, acest lucru nu îl va ajuta să câștige războiul.

„Dacă Putin lovește acum Ucraina sau vreo țară europeană cu o bombă nucleară, nimeni nu va capitula. Situația va fi exact invers”, a spus expertul.

În al doilea rând, potrivit acestuia, armele nucleare nu oferă niciun avantaj în materie de distrugere a oricărui obiectiv, fie că este militar sau nu. Rezultatul va fi același ca atunci când este lovit cu o armă convențională. Dar consecințele nu se vor lăsa așteptate. Cu siguranță Occidentul nu va lăsa acest lucru fără răspuns.

Al treilea motiv este legat de distrugerea unui mit cheie al Kremlinului, conform căruia invazia rusă este „eliberarea” Ucrainei.

„Va trebui să ne schimbăm narațiunea”. Eliberarea ucrainenilor a fost deja subminată când a fost lovită termocentrala Harkov, lăsând mai multe regiuni ucrainene fără electricitate și apă.

”Ciudată eliberare”, a spus expertul. El este sigur că Kremlinul va folosi foarte activ retorica nucleară, speriind lumea. Cu toate acestea, nu vor fi luate măsuri concrete.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com