Motivul pentru care germanii, francezii și italienii pot intra fără viză în China din 1 decembrie

Vineri, 24 Noiembrie 2023, ora 13:53
2169 citiri
Motivul pentru care germanii, francezii și italienii pot intra fără viză în China din 1 decembrie
Avion Foto: Arhiva Pixabay

China va scuti temporar de obligaţia de a obţine vize pentru intrarea pe teritoriul său cetăţenii din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Spania şi Malaezia, într-o tentativă de a stimula turismul după pandemia de COVID-19, relatează Reuters.

De la 1 decembrie acest an până la 30 noiembrie 2024, cetăţenii din aceste ţări care vor intra în China pentru afaceri, turism, pentru a vizita rude sau prieteni sau pur şi simplu se vor aflat în tranzit pentru nu mai mult de 15 zile nu vor avea nevoie de viză, a declarat vineri un purtător de cuvânt al MAE chinez.

China a întreprins mai multe măsuri în ultimele luni - inclusiv restabilirea rutelor internaţionale de zbor - pentru a resuscita sectorul turismului după trei ani de măsuri stricte anti-COVID, în care şi-a închis în mare parte frontierele pentru lumea de din afară.

Beijingul încearcă, de asemenea, să-şi refacă imaginea globală după ciocniri cu multe state occidentale, inclusiv unele europene, din cauza unor chestiuni de la COVID-19 şi drepturile omului, până la Taiwan şi practicile sale comerciale.

Un sondaj recent al Pew Research Center în 24 de ţări arată că percepţiile asupra Chinei erau în mare parte negative, 67% dintre adulţi exprimând opinii nefavorabile.

Mai mult de jumătate dintre respondenţi au declarat că China se amestecă în treburile altor ţări şi nu ţin cont de interesele altora.

Mai devreme în această lună, China şi-a extins regimul de liberalizare a vizelor pentru cetăţenii în tranzit la 54 de ţări, pentru a include şi Norvegia.

În august, Beijingul a renunţat la obligativitatea testelor COVID-19 pentru toţi călătorii. De asemenea, în iulie, a reluat politica de a ridica obligativitatea vizelor pentru o perioadă de 15 zile pentru cetăţenii din Singapore şi Brunei.

Zborurile internaţionale spre şi dinspre China, deşi îşi revin mai greu decât cele interne, au început să devină tot mai numeroase, notează Reuters.

Autoritatea de reglementare în domeniul aviaţiei din China a anunţat în octombrie că vor exista 16.680 de zboruri săptămânale în următoarele cinci luni, zborurile de pasageri urmând să ajungă la 71% din cele de acum patru ani.

Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Acuzaţiile de spionaj venite dinspre Berlin, după ce săptămâna aceasta 4 cetățeni germani au fost arestați cu suspiciunea că ar fi lucrat în contul serviciilor secrete chineze, au fost...
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,...
#motiv, #China, #turisti, #viza, #Franta, #Italia, #Germania , #China