USR și REPER se întrec în moțiuni simple împotriva miniștrilor PNL. Cum se poziționează AUR

Joi, 01 Septembrie 2022, ora 22:12
2757 citiri
USR și REPER se întrec în moțiuni simple împotriva miniștrilor PNL. Cum se poziționează AUR
Partidele conduse de Cătălin Drulă și Dacian Cioloș au depus separat moțiuni simple împotriva miniștrilor PNL FOTO Colaj Ziare.com / Facebook

Încă din prima zi a noii sesiuni parlamentare, aleșii USR au anunțat că depun o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei Virgil Popescu, în timp ce demisionarii din USR care formează acum REPER l-au luat la țintă pe ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu a anunţat joi că formaţiunea depune la secretariatul general al Camerei Deputaţilor moţiunea simplă intitulată "România fără energie. Românii plătesc factura pentru incompetenţa lui Virgil Popescu".

Aceasta va fi dezbătută în plenul de marţi al Camerei Deputaţilor, iar miercuri va fi dat votul. Decizia a fost luată în şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Liderul AUR, deputatul George Simion, a precizat că partidul pe care îl conduce susţine acest demers. ”Noi vrem să anunţăm că susţinem această iniţiativă şi orice iniţiativă menită să îl îndepărteze din scaunul de ministru pe domnul Virgil Popescu. Colegii de la PSD, scăpaţi-ne de Virgil Popescu!”, a spus George Simion.

Și demisionarii din USR au depus o moțiune

O moțiune simplă au depus și deputații REPER, de data aceasta împotriva ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, motivând acţiunile grave din procesul modificărilor la legile educaţiei.

Numele moţiunii iniţiate de REPER este „Impostura nu are ce căuta la Educaţie, ministrul Cîmpeanu trebuie exmatriculat din Guvern”.

„Cifrele din educaţie din ultimul deceniu sunt dezastruoase: abandonul şcolar şi analfabetismul funcţional au atins cote nemaiîntâlnite în istoria noastră recentă, universităţile româneşti s-au prăbuşit în clasamentele internaţionale, iar fabricile de diplome au explodat inclusiv cu contribuţia ministrului Cîmpeanu în primul său mandat. Acum vrea să-şi definitiveze opera prin legiferarea imposturii, bulversarea completă a ierarhiilor şi impunerea unei viziuni dezastruoase. Peste toate acestea, Sorin Cîmpeanu dă dovadă de aroganţă şi jigneşte intelectuali, universitari şi părinţi prin declaraţii lipsite de un minim bun-simţ arătând că nu poate conduce o dezbatere autentică despre viitorul învăţământului românesc”, transmite REPER.

Partidul condus de Dacian Cioloş reaminteşte că peste 150 din cei mai importanţi intelectuali ai României au semnat o scrisoare prin care semnalează gravele probleme şi derapaje din proiectele de legi care pot bulversa următoarele generaţii de elevi şi studenţi.

USR acuză PNL că își folosește oamenii numiți în ANAF pentru a aduna informaţii despre parlamentari
USR acuză PNL că își folosește oamenii numiți în ANAF pentru a aduna informaţii despre parlamentari
Partidul USR acuză, miercuri, 27 martie, că directorul general adjunct al Direcţiei Antifraudă Târgu-Jiu, numit de PNL, s-a folosit de bazele de date ale instituţiei pentru a aduna, ilegal...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#motiune simpla, #USR, #reper, #parlamentari usr, #ministri PNL , #motiune
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
USR și REPER se întrec în moțiuni simple împotriva miniștrilor PNL.