Virgil Popescu, replici acide la dezbaterea moțiunii: ”Ne aflăm în faţa unei isterii politice ipocrite. USR a votat legea pe care o atacă” VIDEO

Luni, 07 Februarie 2022, ora 18:27
2124 citiri
Virgil Popescu, replici acide la dezbaterea moțiunii: ”Ne aflăm în faţa unei isterii politice ipocrite. USR a votat legea pe care o atacă” VIDEO
Discursul lui Virgil Popescu a fost întrerupt de George Simion FOTO captură Facebook / Camera Deputaților

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, i-a acuzat luni, 7 februarie, pe cei din USR, la dezbaterea moțiunii pe care au inițiat-o împotriva sa, că au votat în Parlament măsurile propuse de PNL privind compensarea şi plafonarea preţurilor la energie.

”Moţiunea ar trebui să fie un instrument de critică parlamentară. În schimb, azi ne aflăm în faţa unei isterii politice ipocrite, exact genul de produs pe care doar USR îl poate genera, mimând doar grija faţă de situaţia românilor. (...) USR a plecat de la guvernare la începutul toamnei, atunci când trebuia să luăm decizii pentru români, în contextul iernii care urma să vină. (...) Deşi cu puteri limitate, Guvernul PNL a reuşit să adopte o serie de măsuri prin care ne-am dorit să-i protejăm pe români. Mă refer la compensare şi la plafonare. Am venit cu aceste măsuri în Parlament, iar ele au primit votul parlamentarilor, inclusiv al celor de la USR, după dezbateri intense în comisii şi cu amendamente ale colegilor de la PSD. Şi vreau să subliniez: USR a votat legea pe care o atacă în moţiune, ca de altfel noi toţi. Dacă era aşa de rea legea, de ce nu aţi venit cu amendamente în comisii? (...) Ba nu, aţi avut un amendament, cel referitor la ONG-uri, şi care a fost unanim aprobat. Acum criticaţi plafonarea. Pentru ONG-uri în schimb e bună, dar pentru cetăţeni nu”, a spus ministrul Energiei.

Virgil Popescu a adăugat că, în situaţii de criză, efortul se dozează, se intervine treptat, în funcţie de cum o cere situaţia, iar actualul Guvern a reuşit să identifice un nou pachet de măsuri care să îmbunătăţească legea.

”Acum, alături de colegii din Guvern, de prim-ministru şi de colegii din coaliţie, am reuşit să identificăm un pachet de măsuri care să îmbunătăţească legea şi care să-i ajute pe români. USR e tot supărat. Aveau ei trei idei fixe despre ce s-ar face şi aceste idei nu au putut fi preluate şi ei nu au putut să le impună, aşa că fac postări şi moţiuni, doar, doar s-o uita cineva spre ei. În două cuvinte, aceste lucruri se numesc tantrumuri politice. În esenţă, pe de o parte, avem oameni care fac, PNL şi coaliţia PSD-UDMR şi minorităţile, şi pe de alta oameni care critică ce fac primii - USR. În septembrie, şi-a luat jucăriile şi a ieşit de la guvernare, nu i-a păsat că se anunţă o criză pe zona de energie sau că românii vor fi împovăraţi”, a afirmat ministrul.

El a subliniat că România traversează o perioadă complicată, generată de creşterea preţurilor la energie la nivel mondial, ”criză provocată de prietenii noştri de la Răsărit”, o situaţie pe care nimeni nu şi-a dorit-o şi pentru care niciun stat nu a fost mai bine pregătit decât altul.

”Dacă USR era atât de competent, de prevăzător şi de bine pus la punct cu politicile publice, ce i-a oprit să ne arate propunerile lor în domeniul combaterii preţurilor ridicate în perioada ianuarie-septembrie 2021?”, a punctat Virgil Popescu.

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă pe energie a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu. Şedinţa a fost întreruptă pentru scurt timp, după care preşedintele de şedinţă, Daniel Suciu, a apreciat ca fiind fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului din Parlament şi a suspendat şedinţa.

USR a depus marţea trecută moţiunea simplă intitulată ”Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul ”săptămâna viitoare” Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României”.

Potrivit USR, ministrul Popescu ”periclitează” în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie.

Semnatarii moţiunii susţin că actualul ministru al Energiei a primit ”şansa” să reformeze sistemul energetic şi să pună umărul la consolidarea securităţii energetice a României, însă ”a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani”.

Totodată, USR califică drept ”un dezastru” gestionarea crizei facturilor la energie, menţionând că românii au ajuns să plătească sume ”uriaşe”, iar oamenii şi economia suferă din cauza unor decizii ”proaste” luate de ministrul Virgil Popescu.

Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
Schimbări la impozitarea indemnizaţiei de internship. Ce prevede proiectul USR
Schimbări la impozitarea indemnizaţiei de internship. Ce prevede proiectul USR
Indemnizaţia de internship ar putea să fie impozitată doar dacă aceasta este mai mare decât salariul de bază minim brut pe ţară, conform unei iniţiative legislative depusă de...
#motiune energie, #ministrul energiei, #virgil popescu, #USR, #demisie virgil popescu , #stiri Virgil Popescu