Românul care a primit 50.000 de euro moștenire bani cash și vrea să îi declare. "Vrei neapărat să îi împărți cu statul?"

Luni, 03 Aprilie 2023, ora 13:40
193839 citiri
Românul care a primit 50.000 de euro moștenire bani cash și vrea să îi declare. "Vrei neapărat să îi împărți cu statul?"
Românul a primit moștenire bani cash în euro FOTO Twitter

Într-o perioadă în care prețurile au crescut și mulți se descurcă greu cu banii de la o lună la alta, mulți dintre români sunt preocupați de economii, investiții si câștiguri suplimentare.

Unii visează la câștiguri mari la loto, iar alții primesc sume importante de bani ca moștenire.

Este cazul unui român care vrea să declare suma importantă de bani care i-a rămas în urma decesului unei rude, după cum a scris pe Facebook.

"Ce se întâmplă dacă după decesul unei persoane primești 50k euro cash moștenire, cum îi declari? Mulțumesc. Rog să-mi răspundă un notar sau avocat", a scris acesta pe grupul Avocatul online.

"De ce trebuie să îi declari?"

În comentarii, cei mai mulți îl sfătuiesc ce să facă așa încât să fenteze legea.

"La notar se declară și se trec în certificatul de moștenitor. Mai contează si ce înseamnă primești."

"Dar de ce trebuie să îi declari? Vrei neapărat să îi împarți cu statul?"

"Pentru că așa mi se pare corect, suntem 2 frați și așa considerăm că e normal, am întrebat în ideea că vom deschide succesiunea și o așa sumă mare de bani bănuiesc că trebuie specificată sursa lor, dacă vreau să-mi bag partea într-un cont, ca ulterior să îi investesc într-o proprietate, să zicem. Mă duc la notar și îi zic că am găsit în podul mamei un sac cu bani?! Duc sacul cu bani la notar? Cum justificăm proveniența lor?", a răspuns autorul postării.

"Mai bine împărțiți banii frățește"

"Cum considerați! Eu aș fi procedat altfel! Mai bine împărțiți banii frățește și restul bunurilor la notar! Gândiți-vă cât impozit vă poate cere statul pe ei! Părerea mea! Iar cât despre bancă, în momentul de față, nu știu ce să zic! Mai bine la "saltea"! Dar mă repet, este doar părerea mea!"

"Mulțumesc pentru sugestie, dar vă rog să-mi spuneți cum procedez dacă, să zicem, eu rămân cu toată suma 50k, fratele cu proprietatea, dacă eu vreau să-mi achiziționez o casă in valoare de 40k, 30k trebuie să meargă prin virament bancar, ce declar băncii când mă întreabă proveniența banilor?! Daca intră ANAF-ul pe fir, prin absurd, mai mare impozit de 16% pentru venituri extra n-am cum să plătesc", a explicat cel care a moștenit banii.

"Doar nu stă ANAF-ul la ușa ta. Imaginați-vă cât impozit veți achita la suma respectivă, după ce îi declarați la notar."

"Nu cred că vine ANAF-UL pentru atâta, cumpără alții mașini și case de sute de mii, nu îi ia nimeni la rost, prin bancă se plătește doar o sumă, nu tot, când achiziționezi un apartament sau casă."

"ANAF-ul ia de la oameni care au bani mai puțini"

"Alții nu prea mă interesează și nici cum să nu mai "exist" în sistem nu știu cum să fac, cică dacă vrem să trăim în această societate trebuie să respectăm niște prestabilite (de niște minți mai mult sau mai puțin luminate), iar cu "nu cred că vine ANAF-UL pentru atât" nu mă liniștește, vin și pentru 5 lei, dacă cumva, cândva, prin absurd, dau de cnp-ul meu, a găsit ANAF utilizatori "revolut" și au somat plata impozitului pentru venituri extra, nu, mulțumesc frumos, cât mai legal, cu portițe și alte interpretări, concrete și obiectiv, impozitul e 1%, mare brânză", a răspuns autorul postării.

"ANAF-ul ia de la oameni care au bani mai puțini. De la ăia care au mult, nu au curaj să ia.

Îi declarați pur și simplu la notarul public unde realizați dezbaterea succesiunii."

"Zici și tu că ai muncit în străinătate"

"Achiziționați o casă în rate. Și cu banii plătiți ratele."

"Schimbă în euro banii și zici și tu că ai muncit în străinătate și ai adunat. Doamne, fă-ți un cont în altă țară și depune banii treptat. Aici poți plăti ce îți cumperi cu banii din acel cont."

"Primul român care vrea de bună voie să declare niște bani că "îi se pare corect să ia statul impozit.""

"1% ți se pare mult? 500 de euro impozit pentru 50.000, nici mie nu-mi convine că-mi ia statul 50% din ce produc ca să-mi permit să am un acoperiș deasupra capului și să am o pâine pe masă. Dar cam astea-s regulile dacă trăim în societatea asta", a răspuns moștenitorul.

USR acuză PNL că își folosește oamenii numiți în ANAF pentru a aduna informaţii despre parlamentari
USR acuză PNL că își folosește oamenii numiți în ANAF pentru a aduna informaţii despre parlamentari
Partidul USR acuză, miercuri, 27 martie, că directorul general adjunct al Direcţiei Antifraudă Târgu-Jiu, numit de PNL, s-a folosit de bazele de date ale instituţiei pentru a aduna, ilegal...
Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
Mircea Cărtărescu, nominalizat la un prestigios premiu internațional
Scriitorul Mircea Cărtărescu a anunțat că a fost nominalizat pentru ”The International Dublin Literary Award” pentru romanul ”Solenoid”. "”Solenoid” se află pe lista scurtă a...
#mostenire, #roman, #bani cash, #declarare, #ANAF, #stat , #ANAF
Comentarii
E
EmigrantulAnonim
rank 5
B
BaronulRed.oficial
rank 3