Surpriza din America secolului al XXI-lea: Patru orașe rusești pe care le găsești pe harta Statelor Unite

Duminica, 04 Iunie 2023, ora 22:00
5727 citiri
Surpriza din America secolului al XXI-lea: Patru orașe rusești pe care le găsești pe harta Statelor Unite
Orașul Moscova din Statele Unite FOTO: rbth

Dintre curiozitățile din lume putem enumera și unele necunoscute de publicul larg, practic o surpriză neștiută din America secolului al XXI-lea. Astfel, putem observa patru orașe rusești ce pot fi găsite pe harta Statelor Unite. Aceste așezări sunt reale și ele au legătură, în general cu imigranți proveniți din Rusia, care au traversat oceanul spre America.

În mod cu totul neașteptat, există mai mult de 20 de orașe în SUA care poartă numele Moscova, capitala Rusiei, trei Sankt Petersburg și aproximativ 10 locuri care prezintă numele orașelor regionale rusești, potrivit rbth.

De-a lungul secolelor, oamenii și-au părăsit patria călăuziți de visul unei vieți mai fericite. Reinstalându-se în zone îndepărtate, imigranții au înființat noi orașe cu nostalgia fostele lor așezări.

Întorsătură dramatică a războiului Rusiei: Putin în fața unui pariu cu mize mari

Vă prezentăm mai jos patru orașe din Statele Unite, care au denumiri din Rusia.

Moscova, Idaho

Din cele peste 20 de orașe cu denumirea Moscow (Moscova) din S.U.A., cel din Idaho este cea mai populat. Cea mai veche universitate publică a statului oferă orașului aproape jumătate din locuitorii săi, care numărau 25.000 în 2020. Este doar un grăunte de nisip din deșert în comparație cu Moscova din Rusia și cei 12.000.000 de locuitori ai săi

Deși acest oraș a fost numit Moscova de mai bine de un secol, nu a purtat acest nume la început. Zona a fost odată cunoscută drept Hog Heaven pentru solul său bogat. De-abia în anul 1875, el s-a numit Moscow.

St. Petersburg, Florida

Sankt Petersburg din Statele Unite se găsește în statul Florida, fiind un oraș strălucitor și cu plaje fine de nisip. Sankt Petersburg din Rusia, fosta capitala pompoasa a Imperiului Romanov, este cel mai nordic oraș din lume, și avea în acea vreme o populație de peste un milion de locuitori.

În 1881, un aristocrat cu minte liberală, Pyotr Dementyev, a plecat din St. Petersburg-ul rusesc la New York, după ce a suferit persecuție pentru simpatiile sale revoluționare. Odată plecat în străinătate, a decis să intre în afacerea cu cherestea, dar în cele din urmă s-a implicat în calea ferată din Florida.

Ulterior, el a denumit așezarea din Florida după numele orașului său natal din Rusia. Acum, orașul din Florida are 250.000 de locuitori, în timp ce St. Petersburg din Rusia a ajuns la 5 milioane de locuitori.

O țară din estul Europei se teme de agresiunea Rusiei. Ce arme cumpără de colosala sumă de 34 de miliarde de dolari VIDEO

Volga, South Dakota

Similar celor două orașe menționate mai sus, Volga din Dakota de Sud nu este singurul din SUA cu acest nume, dar este cel mai mare după populație – aici trăiesc 1.800 de oameni.

Acest mic oraș de provincie cu un supermarket și-a primit numele de la și mai mică Volga din Iowa, care are doar 200 de locuitori. Această versiune mai mică și-a primit numele de la râul Volga (după Volga din Rusia), pe malul căruia este așezat - în Iowa.

Tolstoi, South Dakota

Orașul Tolstoi este un vecin cu Volga din Dakota de Sud și arată asemănător - un oraș mic, în mijlocul neantului. Cu toate acestea, are mult mai multe în comun cu îndepărtatul oraș Lev Tolstoi din regiunea Lipetsk din Rusia decât cu Volga din apropiere și nu este doar numele.

Orașul rusesc cu numele lui Tolstoi provine din satul Astapovo, care a devenit celebru în 1910 după ce Lev Tolstoi a murit aici de pneumonie. Gara și orașul au fost redenumite în cinstea scriitorului opt ani mai târziu. Astăzi există un muzeu Tolstoi, iar așezarea are 300 de locuitori.

Omonimul său american nu are muzee: la ultimul recensământ din 2010, în Tolstoi locuiau doar 36 de oameni. Zona a fost colonizată de imigranții din Rusia la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar a primit statutul de oraș în 1907.

Capete de mort și simbolul invaziei ruse în Ucraina, pe gardul Ambasadei Franței din centrul Moscovei VIDEO
Capete de mort și simbolul invaziei ruse în Ucraina, pe gardul Ambasadei Franței din centrul Moscovei VIDEO
Trei capete de mort şi un ”Z” - simbolul intervenţiei ruse în Ucraina -, o ”frescă” de un gust îndoielnic, au fost desenate de anonimi pe zidurile sediului Ambasadei Franţei, în...
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
#Moscova, #orase rusia, #orase SUA, #denumiri rusesti, #orase nume rusesti, #Sankt Petersburg, #Volga, #Tolstoi , #Statele Unite