Cât costă să mergi în ”satul lui Moș Crăciun” din apropiere de Piatra-Neamț

Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 23:49
7292 citiri
Cât costă să mergi în ”satul lui Moș Crăciun” din apropiere de Piatra-Neamț
Satul lui Moș Crăciun din Negrești FOTO: Facebook

În satul lui Moș Crăciun e mare agitație în aceste zile. Și nu în Laponia cum v-ați aștepta, ci lângă Piatra Neamț, în comuna Dobreni. Moșul a venit cu tot cu elfi, reni și, bineînțeles, cu sania.

Conform proiectului, ”Satul lui Moș Crăciun” cuprinde un întreg ansamblu: biroul, locuința Moșului, oficiul său poștal, grajdul și atelierele în care bătrânul își omoară timpul când nu e decembrie peste an.

Unde se află "Satul lui Moș Crăciun"

În slujba vizitatorilor, dar și a Moșului, 30 de ajutoare, actori de mimă și pantonimă, circari, educatori specializați în ateliere educative, personal de întreținere și protecție, dar și comercianți de sezon, fac ca ”Satul lui Moș Crăciun” să fie unul din reperele distracției în zona Moldovei.

Satul lui Moș Crăciun se află la o aruncătură de băț de istoricul Târgu Neamț, cu Cetatea Neamțului și Humuleștiul lui Ion Creangă. Mănăstirile Agapia, Văratec, Neamț, Horaița, Sihla, Horăicioara, Almaș, Bodești, Sihăstria și Secu sunt în vecinătate.

Practic, este poziționat la confluența a zeci de repere pentru excursii și drumeții și, pe tot parcursul anului, va oferi o atmosferă de poveste.

Locul magic în care îi poți scrie lui Moș Crăciun

Ai timp, până să pornești în vizitarea Satului, să stai câteva minute într-un loc în care îi poți scrie Moșului cel Bun. Tot anul te-ai gândit cam ce să îi ceri.

E momentul să faci o recapitulare și să pui pe hârtie dorințele. Dacă ești prea mic și încă nu știi să scrii, roag-o pe mămica, pe tăticul, pe frățiorul, pe surioara, pe verișorul, pe bunica sau pe bunicul să te ajute.

Nu uita că ești la doi pași de Moș Crăciun, iar cutia poștală în care vei pune scrisoarea este cea mai sigură din lume.

Poarta de intrare în "Satul lui Moș Crăciun"

După ce punem scrisorile fie în prima, fie în a doua cutie poștală, ajungem la Poarta de intrare în "Satul lui Moș Crăciun".

Un spiriduș de încredere, trimis chiar de Moșul, ne întâmpină cu un zâmbet larg. Lui trebuie să îi predăm Discul Magic, pentru ca vraja intrării în Sat să se împlinească.

Căsuța Spiridușilor

Spiridușii sunt ființe vesele și iubitoare de lumină. Tocmai de aceea, în tot Satul lui Moș Crăciun sunt extrem de multe luminițe și totul este foarte colorat.

Prima oară, Spiridușilor nu prea le-a convenit că Moșul cel Bun a venit pe meleagurile locuite de ei. Îl priveau cam strâmb și nu prea intrau în vorbă cu el.

Dar când au văzut că Bătrânul îi privea cu blândețe și le făcea daruri, s-au îmbunat și au început să vină să îi dea câte o mână de ajutor. Mai apoi, și-au construit o căsuță drăguță, ca să nu mai stea niciodată departe de Moș Crăciun.

Cât costă să mergi în "Satul lui Moș Crăciun"

Un tur de zi al parcului "Satul lui Moș Crăciun” de luni până vineri în intervalul 09:00 – 16:00 costă 50 lei per copil/adult (copiii cu vârsta până în 2 ani au acces gratuit).

Un tur de seară al parcului "Satul lui Moș Crăciun” de luni până vineri în intervalul 16:00 – 21:00 costă 100 lei per copil/adult (copiii cu vârsta până în 2 ani au acces gratuit).

Un tur de zi al parcului "Satul lui Moș Crăciun” sâmbăta și duminica în intervalul 09:00 – 16:00 costă 100 lei per copil/adult (copiii cu vârsta până în 2 ani au acces gratuit).

Un tur de seară al parcului „Satul lui Moș Crăciun” sâmbăta și duminica în intervalul 16:00 – 21:00 costă 150 lei per copil/adult (copiii cu vârsta până în 2 ani au acces gratuit).

Tânăr prins drogat la volan de două ori în aceeași noapte, la Piatra-Neamț. A fost reținut pentru 24 de ore
Tânăr prins drogat la volan de două ori în aceeași noapte, la Piatra-Neamț. A fost reținut pentru 24 de ore
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Neamţ a informat că un tânăr în vârstă de 22 ani a fost prins conducând drogat un autoturism de două ori în noaptea de vineri spre sâmbătă, 27...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#Mos Craciun, #sat Mos Craciun, #piatra neamt , #Craciun
Comentarii
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5
Dragilor, sunteti toti bineveniti acolo unde ma aflu !