Zeci de morți, militari și civili, după mai multe atacuri ale armatei israeliene în Siria VIDEO

Vineri, 29 Martie 2024, ora 07:08
2022 citiri
Zeci de morți, militari și civili, după mai multe atacuri ale armatei israeliene în Siria VIDEO
Atacuri lansate, vineri dimineaţă, de Israel în oraşul Alep din nordul Siriei FOTO / captură video X

Atacuri lansate, vineri dimineaţă, de Israel în oraşul Alep din nordul Siriei au dus la moartea a 38 de persoane, inclusiv cinci membri ai grupării armate libaneze Hezbollah, afirmă două surse din domeniul securităţii, citate de Reuters.

Ministerul sirian al Apărării a declarat, vineri, că un număr de civili şi personal militar au fost ucişi după ce Israelul şi grupări militare a lansat atacuri asupra Alepului.

Atacurile aeriene ale Israelului au vizat mai multe zone din zona rurală a Alepului, în jurul orei locale 1.45 (22.45 GMT), a arătat ministerul, într-o declaraţie.

Loviturile aeriene au coincis cu atacuri cu drone desfăşurate din Idlib şi zona rurală din vestul Alepului, pe care ministerul le-a desris ca fiind desfăşurate de ”organizaţii teroriste” care au vizat civili din Alep şi din împrejurimi.

Cu toate acestea, ministerul nu a menţionat un bilanţ al morţilor şi nu a clarificat dacă victimele au fost cauzate de loviturile aeriene ale Israelului sau de atacurile grupărilor militare.

”Agresiunea a avut ca rezultat martiriul şi rănirea unui număr de civili şi personal militar şi a provocat pagube materiale în proprietatea publică şi privată”, se arată în declaraţie.

De la atacul din 7 octombrie al Hamas împotriva civililor israelieni şi soldaţilor, Israelul şi-a intensificat atacurile asupra a ceea ce afirmă că sunt baze ale miliţiei sprijinite de Iran din Siria. De asemenea, a lovit sisteme de apărare antiaeriană ale armate sirieni şi forţe siriene.

Israelul a desfăşurat de mai mulţi ani astfel de atacuri în Siria, unde influenţa Teheranului a crescut de când a început să îl sprijine pe preşedintele Bashar al-Assad într-un război civil care a început în 2011.

Luptătorii aliaţi cu Iranul, inclusiv Hezbollah, au acum o mare influenţă în zona vaste din estul, sudul şi nord-vestul Siriei şi în mai multe suburbii din jurul capitalei.

Israelul şi Hezbollah au făcut schimb de focuri peste graniţa Israel-Liban de când a izbucnit războiul din Gaza, cea mai mare escaladare de la un conflict de o lună, din 2006.

Rușii au atacat Ucraina cu drone de tip necunoscut. Ar fi lovit un hotel din Nikolaev unde era cazați mercenari care luptau pentru Kiev
Rușii au atacat Ucraina cu drone de tip necunoscut. Ar fi lovit un hotel din Nikolaev unde era cazați mercenari care luptau pentru Kiev
Rușii au atacat Ucraina în noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 spre 28 aprilie, folosind patru drone Shahed și cinci de tip neidentificat. Forțele ucrainene de apărare antiaeriană au...
Rusia încearcă să cucerească Harkovul. Ce șanse îi dau analiștii militari
Rusia încearcă să cucerească Harkovul. Ce șanse îi dau analiștii militari
Kremlinul desfășoară o operațiune aeriană și informațională concertată pentru a distruge orașul Harkov, pentru a-i convinge pe ucraineni să fugă și să strămute în interior milioane...
#morti, #morti Siria, #raniti, #atacuri, #armata israeliana , #Razboi Gaza