Misterul legat de mormântul lui Iisus Hristos descifrat: Un savant american a făcut cercetări biblice și arheologice

Vineri, 08 Aprilie 2022, ora 05:00
19708 citiri
Misterul legat de mormântul lui Iisus Hristos descifrat: Un savant american a făcut cercetări biblice și arheologice
Un mormânt din vechiul Ierusalim era astupat cu o piatră imensă, la fel ca al lui Iisus FOTO: BA

După ce Iisus Hristos a fost răstignit de către romani pe Dealul Golgota, trupul Mântuitorului a fost dus într-un mormânt care fusese săpat în stâncă, iar o piatră a fost rostogolită pentru a astupa intrarea. Acum, un savant american, Urban C. von Wahlde, care a cercetat dovezi arheologice și biblice a dat mai multe detalii despre forma pietrei care a sigilat mormântul lui Iisus.

”În ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena s-a dus dis-de-dimineaţă la mormânt, pe când era încă întuneric, şi a văzut că piatra fusese luată de pe mormânt”, se spune în Biblie (Ioan 20:1), potrivit Biblical Archaeology.

Ce fel de piatră a pecetluit mormântul lui Iisus Hristos? A fost o piatră rotundă (sub forma unui disc) sau o piatră pătrată (sub forma unui dop)? În timp ce ambele tipuri de piatră de sigilare sunt atestate la mormintele de la Ierusalim din timpul lui Iisus, pietrele pătrate sunt mult mai comune decât cele rotunde.

De fapt, din cele peste 900 de peșteri funerare din perioada celui de-Al Doilea Templu din jurul Ierusalimului, examinate de către arheologul Amos Kloner, doar la patru dintre ele au fost descoperite pietre de sigilare sub formă de disc.

Aceste patru morminte elegante de la Ierusalim aparțineau celor mai bogate familii, chiar regale, cum ar fi mormântul reginei Elena din Adiabene. A fost mormântul lui Iisus Hristos printre ”cele patru morminte de vază” din Ierusalim din acea perioadă?

Un fizician american susține o nouă teorie: ”Dumnezeu și lumile sunt infinite”

Deoarece pietrele de sigilare sub formă de disc erau atât de rare și din moment ce mormântul lui Iisus a fost construit pentru o persoană obșinuită – pentru că era de fapt un mormânt împrumutat, dar nefolosit, al lui Iosif din Arimateea (Matei 27:60) – pare puțin probabil ca acesta să fie avut o piatră sub formă de disc.

Cercetând relatările biblice și descoperirile arheologice, un savant american, Urban C. von Wahlde a studiat acest aspect, pentru a descoperi cum a fost piatra care a astupat mormântul lui Iisus Hristos.

Analiza sa atentă asupra textului Bibliei, dezvăluie un detaliu important din Evanghelia după Ioan, care susține că mormântul lui Iisus a fost sigilat cu o piatră de formă pătrată.

Expertul explică faptul că Evangheliile sinoptice din limba greacă (Matei, Marcu și Luca) folosesc toate o formă a verbului kulio (a rostogoli), pentru a descrie modul în care a fost mutată piatra care a astupat mormântul.

Patru semnale majore că aveți sistemul imunitar slăbit: Ce trebuie să faceți pentru a-l întări?

În Marcu 15:46 se spune: ”Iosif l-a pus pe Iisus într-un mormânt care fusese săpat în stâncă. Apoi a rostogolit o piatră în fața ușii mormântului”.

Savantul arată că Evangheliile sugerează că piatra mormântului lui Iisus a fost rostogolită, iar forma acesteia a fost pătrată (asemănătoare unui dop). ”Se poate foarte bine ca oamenii să rostogolească pietrele de formă pătrată, departe de mormânt”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#mormant Iisus Hristos, #Biblie, #Evanghelii, #Iisus Hristos, #iisus hristos biblie, #dovezi Biblie existenta Hristos , #mister