Monica Niculescu a castigat turneul din Luxemburg, dupa o victorie superba cu Petra Kvitova

Sambata, 22 Octombrie 2016, ora 17:17
61410 citiri
Monica Niculescu a castigat turneul din Luxemburg, dupa o victorie superba cu Petra Kvitova
Foto: Hepta.ro

Monica Niculescu a castigat turneul WTA din Luxemburg, dupa ce a invins-o superb in finala pe jucatoarea de pe locul 11 mondial, Petra Kvitova, scor 6-4, 6-0.

Meciul a fost unul dominat de romanca de la un cap la altul. Monica a inceput foarte bine, avand 2-0, apoi 4-1. Jucatoarea din Cehia s-a apropiat la 4-3, dar nu a reusit sa ii mai puna probleme jucatoarei noastre in primul set.

Setul al doilea a fost practic fara istoric, fiind castigat de romanca cu un 6-0 lipsit de orice comentarii. Partida a durat o ora si 9 minute.

Acesta este al treilea turneu castigat de Monica in cariera sa, dupa cele de la Florianopolis (2013) si Guangzhou (2014). Ea a pierdut finala turneului din Luxemburg in 2011 si 2012.

Dupa aceasta victorie, Monica primeste 34.677 de euro si reuseste un salt impresionant in clasamentul WTA - de pe locul 51 pe locul 37. Petra Kvitova urca si ea o pozitie in ierarhia mondiala, ajungand pe locul 10.

Ziua nu s-a incheiat insa pentru jucatoarea din Romania, aceasta evoluand in a doua finala a zilei in Luxemburg, in proba de dublu. Ea va face pereche cu Patricia Tig, adversare fiind Kiki Bertens si Johanna Larsson. Meciul incepe la ora 18:40, in direct pe Ziare.com.

Monica Niculescu - Petra Kvitova 6-4, 6-0

Desfasurarea intalnirii:

17:17 - Victorie superba pentru Monica Niculescu, care salveaza o minge de break si castiga setul al doilea cu un incredibil 6-0! Romanca isi adjudeca al treilea titlu din cariera!

17:11 - Inca un break pentru romanca, aceasta va servi pentru castigarea turneului.

17:06 - Game alb al Monicai, joc incantator facut de aceasta.

17:03 - Kvitova nu reuseste sa se dezmeticeasca, romanca are deja 3-0 in setul al doilea.

16:58 - Monica revine fantastic de la 0-40, salveaza trei mingi de break si face 2-0.

16:52 - Romanca incepe setul al doilea tot cu un break.

16:46 - Game si set pentru Monica Niculescu!

16:40 - Romanca a avut doua mingi de set, pe serviciul adversarei, dar a pierdut game-ul.

16:34 - Monica raspunde excelent, cu un game alb, si e la un singur pas de castigarea primului set.

16:31 - Jucatoarea din Cehia se apropie la un singur game, scor 4-3 pentru romanca.

16:27 - Kvitova reuseste insa un rebreak la zero, cehoaica nu renunta la lupta.

16:24 - Inca un break al Monicai, care are acum 4-1 si se indreapta spre castigarea primului set! A trecut un sfert de ora de la inceputul finalei.

16:21 - Romanca se distanteaza din nou la doua game-uri si conduce cu 3-1.

16:14 - Continua foarte bine Monica, aceasta reusind un game alb pe propriul serviciu.

16:12 - Inceput excelent pentru jucatoarea noastra, care face break!

16:08 - A inceput partida!

16:00 - Meciul incepe cu Kvitova la serviciu.

INFO: Niculescu, 29 de ani si fost numar 28 mondial, este in prezent pe pozitia a 51-a, dar calificarea in finala i-a asigurat revenirea in Top 40.

INFO: Aceasta este a saptea sa finala din cariera si a doua din 2016. Precedenta a pierdut-o, la Seul, cu Lara Arruabarrena. A castigat la Florianopolis (2013) si Guangzhou (2014). De asemenea, le-a pierdut pe cele din 2011 si 2012, tot in Luxemburg.

INFO: Kvitova, 26 de ani, este fost numar 2 mondial si dubla castigatoare de Wimbledon. Momentan, se afla pe locul 11 WTA.

INFO: Cehoaica este principala favorita a turneului. Romanca a trecut de Flipkens, Schiavone si Bertens, in drumul spre finala.

Citeste mai multe despre partida din semifinale, cu Kiki Bertens

INFO: Aceasta este a patra intalnire dintre cele doua jucatoare, Niculescu castigand doar una pana acum.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Niculescu castigat turneu Luxemburg, #Niculescu victorie Kvitova, #Niculescu invins Kvitova, #monica niculescu finala luxemburg, #Monica Niculescu Petra Kvitova Luxemburg, #Niculescu Kvitova live, #Niculescu Kvitova direct, #live score text Niculescu Kvitova , #stiri Monica Niculescu