Traseismul, legalizat Macovei ofera alternative pentru ordonanta: PSD face comert cu oameni

Joi, 28 August 2014, ora 12:241941 citiri
Traseismul, legalizat Macovei ofera alternative pentru ordonanta: PSD face comert cu oameni
Foto: Realitatea TV

Monica Macovei, care participa joi la un protest fata de ordonanta privind migratia primarilor in fata sediului Avocatului Poporului, a criticat initiativa PSD de a "face comert cu edilii".

Macovei a afirmat ca, in cazul in care este aprobata, ordonanta de urgenta ar trebui sa fie atacata la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), transmite Realitatea TV.

"Este vorba despre suspendarea legii pe zece zile, nu e vorba despre o modificare a legii pentru totdeauna. Iti faci treaba, iti aduci primarii si apoi o pui din nou in vigoare", a subliniat europarlamentarul.

Traseismul, legalizat Ambasada SUA reactioneaza: Suntem ingrijorati

Macovei, care candideaza ca independent la alegerile prezidentiale, a prezentat doua alternative pentru initiativa Guvernului Ponta.

"Solutia era sa modifice legea in Parlament pentru totdeauna, pentru viitor, sa fie dati bani primarilor sa-si faca treaba. Si doi, o alta varianta era de a decide alegeri locale anticipate si oamenii sa decida pe cine vor primar si din ce partid", a explicat Monica Macovei.

"Comertul cu primari inseamna comert cu oameni, asta vrea sa faca PSD si asta au facut toate partidele de 25 de ani incoace", a adaugat aceasta.

Traseismul, legalizat Iohannis: E un pericol pentru alegator, o bataie de joc

Europarlamentarul este de parere ca PSD "deja a aranjat lucrurile si primarii, in realitate, asteapta ordonanta", considerand ca ei au luat anterior decizia sa treaca in tabara puterii. "Pentru ce si cum au fost santajati vom vedea", a mentionat ea.

Macovei a afirmat ca, daca CCR decida ca ordonanta este neconstitutionala, recomandarile Curtii pot fi aplicate retroactiv, pentru ca "nu se aplica si in alte cazuri, ci numai in acest caz, legat de cele zece zile".

Monica Macovei a facut declaratiile la un protest organizat in fata sediului Avocatului Poporului, in vreme ce, mai devreme, in Piata Victoriei, a avut loc un amplu protesc al Aliantei Crestin Liberale (ACL) fata de ordonanta traseimului primarilor.

Traseismul, legalizat: Zi de foc: Sedinta de Guvern a inceput. Ponta: Imi asum ordonanta!

Intre timp, in sedinta de guvern, premierul Victor Ponta a declarat ca isi asuma OUG privind migratia alesilor locali, aceasta urmand sa fie aprobata joi.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii