Sansele Monicai Macovei sa ajunga presedintele Romaniei (Opinii)

Vineri, 19 Septembrie 2014, ora 07:14
10401 citiri
Sansele Monicai Macovei sa ajunga presedintele Romaniei (Opinii)
Foto: Facebook/Monica Macovei

O intrebare care se pune astazi frecvent in mediul politic este ce sanse are Monica Macovei sa ajunga in turul doi al prezidentialelor.

Voi raspunde prin a spune ca acum e primul moment in care, dupa parerea mea, incepe sa aiba sanse. Se afla in plina campanie de strangere a celor 200.000 de semnaturi, o incercare foarte grea pentru un candidat independent. In plus, Monica Macovei e foarte prezenta in peisajul public.

Apare pe retelele de socializare cu mesaje punctuale, in opinia mea. Nu rateaza nicio dezbatere si creeaza polemici. Consider ca e la cativa ani lumina fata de Elena Udrea care prefera o varianta de comunicare populara prin care incearca sa nu-si supere electoratul.

La aceasta ora, eu as face predictia ca Monica Macovei va strange mai multe voturi decat Elena Udrea. Dar la ce o va ajuta aceasta victorie? O pune in pozitia de arbitru al turului doi. Voturile ei pot fi decisive pentru a-i asigura victoria lui Iohannis.

Desi are o sustinere din ce in ce mai mare, cred ca doamnei Macovei ii va fi greu sa ajunga in turul doi. Trebuie sa rezolve o problema de logistica - sa duca reprezentanti in marea majoritate a sectiilor de votare si trebuie sa rezolve si o problema politica - sa obtina sustinerea unui partid.

Monica Macovei ar putea trece, dupa parerea mea, in fata domnului Iohannis, in cazul in care PDL s-ar desprinde de PNL si ar decide sa mearga cu un candidat propriu. Exista multe neintelegeri intre partenerii din ACL, dar momentan Vasile Blaga mizeaza inca pe Klaus Iohannis.

In urmatoarele sase saptamani se pot intampla multe. Traian Basescu sustine ca are ofiterul acoperit in maneca si cu declaratia respectiva ar putea reusi sa tulbure apele electorale.

Presedintele a declarat miercuri seara la TVR 1 ca ofiterul acoperit despre care vorbeste a lucrat in justitie, ceea ce pe unii i-a dus cu gandul la Victor Ponta. E interesant de urmarit cum isi va construi acesta apararea.

Cert este ca, daca acest lucru se dovedeste a fi adevarat, i-ar putea crea mari probleme candidatului PSD in administrarea relatiilor Romaniei pe plan international. In cel mai bun caz, ar fi privit cu suspiciune.

S-ar putea ca o astfel de informatie venita de la cel mai inalt nivel sa perturbe drumul lui Victor Ponta spre presedintie, dar intr-un astfel de scandal vor fi importante si reactiile competitorilor.

In opinia mea, Monica Macovei este un candidat potrivit pentru a scoate Romania din aceasta continua pendulare intre Est si Vest. Consider ca este cel mai important personaj in lupta impotriva coruptiei si ca poate garanta hotararea romanilor de a transforma tara intr-o natiune normala, care are valori si reguli de functionare. Din pacate, pentru ca toate acestea sa se implineasca, mai e nevoie de voturi, multe voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Monica Macovei sanse prezidentiale, #Monica Macovei presedinte, #Monica Macovei sondaje , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014