Romania ta. Nu sistemul lor! Apel la unitate pentru schimbare

Autor: Monica Macovei - europarlamentar
Miercuri, 03 Februarie 2016, ora 10:59
7687 citiri

M10 cheama toate formatiunile politice noi si curate, cu acoperire nationala sau locala, sa se alature discutiilor pentru formarea aliantei electorale Romania Ta.

Daca vrem sa deschidem o pagina noua in politica romaneasca, trebuie sa fim uniti, sa lasam orgoliile, si sa ne batem pentru ce conteaza cu adevarat: alegerile parlamentare. Alegerile locale sunt importante, dar sunt doar o etapa.

Lupta abia incepe

Am iesit in strada pentru schimbarea clasei politice, in 2014 si in 2015. Ne-am ales cu minciuni, amanari, lipsa de curaj si impostura.

Noi vrem schimbare - sistemul e disperat sa supravietuiasca asa cum s-a obisnuit, cu girofaruri, privilegii, plagiate, coruptie si impostura criminala.

Toate resursele sistemului politic actual sunt canalizate catre stingerea revoltei noastre impotriva generatiei politice expirate. Ne mint, ne pacalesc, ne amana, sperand ca vom obosi.

Alegerile locale intr-un singur tur vor genera un nou val de primari nereprezentativi, votati de putini, fara responsabilitate politica, finantati de partide corupte, urmarind doar interesele grupurilor din care fac parte, si nu ale cetatenilor.

Dar nu va lasati inselati! Tinta reala a clasei politice actuale sunt alegerile parlamentare - cele locale sunt doar o etapa.

Votul la distanta e un proces complicat si schilodit, care nu va asigura accesul neingradit la vot al diasporei, iar riscul de frauda la alegeri e la fel de mare ca in trecut, in conditiile in care partidele noi nu vor putea avea reprezentanti in toate sectiile de votare. Daca vrem sa scapam de ei, lupta abia incepe.

Marile partide, desi muribunde, in pana de lideri, viziune si idei politice, isi conserva accesul ilicit la resurse, precum si capacitatea de manipulare a electoratului naiv si dependent social, pe care il folosesc in mod obisnuit ca masa de manevra. Dupa toate probabilitatile, actualele partide parlamentare au o strategie coerenta si agresiva pentru a opri accesul in parlament al partidelor noi.

Rezultatul acestei inchideri si fricii de schimbare poate fi tragic pentru viitorul nostru. In lipsa unei forte parlamentare care sa preseze permanent pentru innoire si reforma politica, schimbarea nu va veni niciodata. Daca vrem alta tara pentru copiii nostri, trebuie sa ne batem pentru ea.

Alianta Romania Ta

Obiectivul acestei aliante este de a obtine cel putin 15% la alegerile legislative de la finalul anului. Pentru aceasta, e nevoie atat de partide locale, capabile sa se bata fiecare in marile orase ale tarii, cat si de partide nationale, care pot genera notorietate si incredere.

E nevoie sa avem reprezentanti in toate sectiile de votare pentru a preveni masina electorala a PSD-PNL sa-si imparta voturile noastre.

Avem nevoie de oameni care, pe plan local, pot bate cu piciorul comunele si satele tarii, dar avem nevoie si de tineri cu energie, reprezentativi pentru generatia care acum va vota pentru prima data.

Si avem nevoie de romanii din toate colturile lumii, fiindca ei stiu cel mai bine ca exista si altceva decat mocirla morala unde ne-au tarat pana acum partidele structurate pe retele de crima organizata.

Trebuie sa lasam la o parte ce ne desparte si sa ne strangem in jurul a ceea ce ne uneste: nevoia de a avea reprezentare politica semnificativa acolo unde se decide viitorul nostru -Parlamentul Romaniei. Oamenii au nevoie sa vada ca ne putem mobiliza si strange in jurul unor obiective politice importante si comune.

Sunteti tot ce are mai bun Romania

Am crezut ca suntem putini, coplesiti de indiferenta. Ni s-a spus - si ne-am spus mereu - ca nu e nici o sansa, ca suntem slabi. Ni s-a repetat, pana am ajuns sa credem, ca romanii sunt ignoranti si individualisti. Gresit!

In noiembrie 2014 si octombrie 2015, a iesit la vot si in strada tot ce are mai bun Romania de maine: solidaritate, compasiune, initiativa, altruism, inteligenta. Suntem multi si se tem!

Haideti sa ne unim si sa le demonstram ca au de ce sa se teama - un Parlament in care vocea noastra conteaza!

M10 cheama toate formatiunile politice noi si curate, cu acoperire nationala sau locala, sa se alature discutiilor pentru formarea aliantei electorale Romania Ta. Daca vrem sa deschidem o pagina noua in politica romaneasca, trebuie sa fim uniti, sa lasam orgoliile, si sa ne batem pentru noi si pentru o altfel de tara pentru copiii nostri.

Vino alaturi de noi in Romania Ta!

Monica Macovei este o jurista si politiciana romana, fost ministru al justitiei, aflata la cel de-al doilea mandat de europarlamentar. A candidat pentru presedintia Romaniei la alegerile din 2014, iar in 2015 a infiintat un nou partid politic, M10.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Monica Macovei Romania ta, #alegeri locale 2016, #alegeri parlamantare 2016 , #M10